3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Çorum kışa hazır

Çorum'da, Köy Hizmetleri, Karayolları ve Belediye ekiplerinin kış ile ilgili hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

Çorum'da bugün yüksek kesimlere yağan karın ardından kış hazırlıklarına hız veren Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi ekipleriyle karayolları, bünyelerinde oluşturdukları karla mücadele ekipleriyle ve araçlarına yaptırdıkları bakımlarla hazırlıklarını tamamladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Köye Yönelik Hizmetler Müdürü Rüştü Çağlar, Vali Hüseyin Poroy başta olmak üzere İl Özel İdare Müdürlüğü'nün katkılarıyla kış hazırlıklarının tamamladıklarını belirterek, "Köy hizmetleri olarak kış öncesi tüm araçlarımızın bakımını yaptırdık. Şu anda 12 ekip, 20 greyder, 4 kar makinesi, 2 kar bıçaklı kamyon, 15 kamyon ve yaklaşık 100 kişiden oluşan ekiple hazırlıklarımızı tamamladık. Araçlarımızın bakımını yoğun sezon çalışmalarına rağmen tamamlayabilmemizde Valimizin ve il daimi encümenlerimizin büyük emekleri var" dedi.

Çorum Belediyesi ise karla mücadele için ekipleri alarma geçirirken, 2 greyder, tuzlama için 4 kamyon ve kepçeler karla mücadele için hazır bekletiliyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü karla mücadele için alarma geçirilirken, olası yoğun bir kar yağması halinde belediye ekiplerinin karla mücadeleye hazır olduğu bildirildi.

Karayolları Bölge Müdürü Bilal Demirtaş ise karayolları olarak Çorum'da ve ilçelerde ekiplerin hazır olduğunu ifade ederek, karla kaplanan yolların açılması ve buzlanan yolların tuzlanması için ekiplerin hazırda beklediklerini kaydetti.

İl Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Çorum Valisi Hüseyin Poroy, karla mücadele yapacak Müdürlüklerin tüm hazırlıklarını eksiksiz olarak yapmalarını isteyerek, "Karla mücadeleye karşı ekipleriniz hazır olsun, herhangi bir aksaklığa meydan verilmesin, eksiklikleriniz giderilecektir. Tüm bütün çalışmalara rağmen olası aksaklıkları asla kabul etmem" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 22:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?