7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Çorum Polisi'nden muskacı baskını

Çorum'da, bir muskacı evine Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince baskın düzenlendi. Operasyonda, tarihi değer taşıdığı sanılan 12 adet Arapça yazılı Kur'an-ı Kerim ve Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen bir adet sütun altlığı taş parça ele geçirildi.

Konuya ilişkin olarak yazılı bir açıklama yapan, Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Hasan Özdeş, elindeki tarihi eserleri satmak isteyen bir kişinin müşteri aradığı ihbarını alan Çorum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, muskacılık yaptığı belirlenen M.U. (66) ile irtibat kurdu. Kendisini tarihi eser koleksiyoncusu olarak tanıtan sivil giyimli polis, M.U. ile pazarlığa girişti. Bu sırada, diğer ekipler tarafından eve operasyon düzenlendi. Yapılan aramada evde tarihi değer taşıdığı tahmin edilen 12 adet Arapça yazılı Kur'an-ı Kerim'e ulaşıldı. Evde ayrıca çeşitli kişiler adına yazılmış onlarca muska ve muska yazımında kullanıldığı sanılan çok sayıda malzeme ile Türkçe ve Arapça yazılmış kartlar, mercek ve dürbün ele geçirildi.

Operasyonda ortaya çıkan Roma dönemine ait olduğu sanılan bir adet sütun altlığı taş parçaya da el konuldu. Elindeki tarihi eserleri sivil jandarma ekiplerine satmaya çalışan M.U. gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada falcılık yaptığını belirten M.U. evinde ele geçirilen balmumu, çıta, tahta, defter, Kuran-ı Kerim ve Ayetleri falcılık yapmak için kullandığını beyan etti.

M.U. hakkında 2863 sayılı tarihi eser bulundurmak ve 677 sayılı tekke ve zaviyeler kanununa muhalefet suçlarından adliyeye sevk edildi

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 22:40:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?