7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Dereceye girenler ödüllerini aldı

Çorum Gazeteciler Cemiyeti 1. En İyi Fotoğraf Yarışması ve Mahmut Tunaboylu Öykü Yarışması'nın ödülleri sahiplerini verildi.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen ödül töreninin ardından Yarışmaya katılan tüm resimler sergilendi. Ödül töreninde konuşan Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Şevket Erzen, bu yıl ilki düzenlenen "En Güzel Haber Fotoğrafı" ve "Mahmut Tunaboylu Öykü Yarışması"nı geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, ilk yarışmada bazı aksaklıklarının meydana gelmesine rağmen, yarışmaya katılımın çok iyi olduğunu söyledi.

Çorum'da ilk defa düzenlenen fotoğraf yarışmasına 38 kişinin toplam 156 fotoğraf, öykü yarışmasına da 40 katılımcının 56 eserle katıldığını anlatan Cemiyet Başkanı Şevket Erzen, yarışmaya gönderilen tüm fotoğrafların 27 Ocak 2005 tarihine kadar Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergileneceğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından "En Güzel Haber Fotoğrafı" yarışmasında birinci İsmail Dölarslan'a ödülünü Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, ikinci Gazi Nogay'a Belediye Başkanı Turan Atlamaz ve üçüncü Burçin Selçuk Dokgöz'e ise ödülünü Baro Başkanı Uğur Küçük verdi.
Fotoğraf yarışmasında Çorum Gazeteciler Cemiyet Başkanı Özel Ödülü ise muhabir Muttalip Yalçın'a Cemiyet Başkanı Şevket Erzen tarafından verildi.

"Mahmut Tunaboylu Öykü Yarışması"nda dereceye girenlerin ödülleri de düzenlenen törende sahiplerini buldu. Öykü yarışmasında dereceye giren Mine Utku Savaş, Asuman Güzelce, Selahattin Aydemir, Şahin Ertürk, Şahin Örgel ve Nesli Sıla Kutsal'a para ödülü verildi.

Törene Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, CHP Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru ve davetliler katıldı. Yarışmaya gönderilen fotoğrafların sergisinin gezilmesi ile devam eden tören verilen kokteyl ile sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 11:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?