8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Doğalı duruken nükleer niye?

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İnci Gökmen ve Elektrik Mühendisleri Genel Sekreteri Cengiz Göltaş, Türkiye'nin nükleer santrallere ihtiyacının olmadığını söyledi. 

Çorum Elektrik Mühendisleri Odası'nın düzenlediği, "Türkiye'de Nükleer Enerji Politikaları, İnsan ve Çevre" panelinde konuşan Prof. Dr. İnci Gökmen, doğal kaynakların yeterli boyutta olduğunu belirterek, Türkiye çok tartışılan nükleer enerjinin kurulmasına gerek olmadığını kaydetti. 

Sinop'ta kurulması düşünülen nükleer santralin ekonomiye getirisinin sadece yüzde 3 civarında olacağını ileri süren Gökmen, bu santrallerin Türkiye'ye getirisinden çok götürüsünün olacağını iddia etti. 

Türkiye'de nükleer santrallerin kurulmaması için "Nükleer Karşıtı Platform" oluşturduklarını söyleyen EMO Genel Sekreteri Cengiz Göltaş ise, enerji kaynakları konusunda Türkiye'nin zengin potansiyellerinin bulunduğunu ifade ederek, Türkiye'nin jeotermal enerji kaynaklarının kullanımına ağırlık vermesi gerektiğini ifade etti.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 21:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?