8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Eczacılar, yeşilkart alacaklarını tahsil edemiyor

Samsun 45. Bölge Eczacı Odası Çorum Şube Başkanı Şefkat Güler, Bağ-Kur ve SSK uygulamanın dışında bir sorun yaşamadıklarını; ancak yeşilkart ödemeleri konusunda sıkıntılarının büyük olduğunu söyledi.

En son 2005 yılı Temmuz ayıyla ilgili ödemeleri aldıklarını belirten Güler, yeşilkartla ilgili ödeneklerin durdurulduğunu öğrendiklerini belirtti.

Eczacılar Odası'nda gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde konuşan Oda Başkanı Şefkat Güler, "2005'de Bağ-Kur ve SSK ile ilgili uygulamada sorunlarımız oldu; ancak ödeme konusunda değil. Yeşilkart'ta ise sorunlarımız devam ediyor.

Ödeneklerimizin durdurulduğunu öğrendik. 6 milyonu bulan rakamı bakanlık ve genel merkeze bildirdik. Yeni bütçe uygulamasıyla tüm sağlık uygulamaları bir çatı altına alındı. Uzun süreli hastalıklarda rapor alınmasını tavsiye ediyoruz. Kolesterol düşürücü ilaçların dahi bir ay süreli alınması bile mümkün değil.

Antidepresan ilaçlarında uzman doktorların muayenesi gerekiyor" dedi. Konu hakkında oda genel merkezi ve bakanlığa bilgi verildiğini kaydeden Güler, bildirilen rakamın 6 milyon YTL'yi bulduğunu vurguladı.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 17:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?