7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Göçmen kuşlardan sirenli korunma

Göçmen kuşların konakladığı Çorum'da, yetkililer "kuş gribi"ne karşı alarma geçti.

Göçmen kuşlardan kuş gribi virüsü geleceği ihtimalini değerlendiren Valilik, Çorum'da konaklayan kuşları göndermekte kararlı. Çorum'a konaklayan göçmen kuşları uçurmak için ağaçlara siren sesi çıkaran cihazlar takıldı. Belediye ekipleri sirenleri, kuşların konakladıkları Hürriyet Parkı, Gazi ve İnönü Caddesi'ne yerleştirdi.

Kuş gribine karşı mücadele için toplanan Çorum Kent Kriz Merkezi, şehirde 2 yıldır konaklayan ve İsrail'den geldiği ifade edilen göçmen kuşların kentten uzaklaştırılması için alınacak önlemleri kararlaştırdı. İlk olarak kuşları kentten uzaklaştırmak için siren yerleştirilmesine karar verildi. Alınan sirenler, belediye ekipleri tarafından Çorum'un en işlek caddeleri olan ve kuşların konakladıkları Gazi Caddesi, İnönü Caddesi ve Hürriyet Parkı'ndaki ağaçlara monte edildi. Her 3 dakikada bir çalan sirenlerin, kuşları rahatsız ederek başka yerlere gitmesi sağlanacak.

Sağlık İl Müdürü Fikret Purtul yaptığı yazılı açıklamasında, şu ana kadar kuş gribi vakasına rastlanmadığını belirterek, Çorum'un riskli bölgeler arasında yer aldığını bildirdi.
Purtul, Çorum'da çok sayıda tavuk çiftliklerinin bulunduğunu ve göçmen kuşların yoğun olarak bulunması nedeniyle grip tehlikesinin olabileceğini ifade ederek, "Sağlık İl Müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz, en ufak ihbarları değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 15:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?