7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

İftar yemeği zehir oldu

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde iftar yemeği için biraraya gelen aynı aileden 22 kişi, yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, Örnek Mahallesi Karacil Apartmanı numara 5'te bulunan evde yaşanan olayda, asker emeklisi olan ve Çorum'da ikamet eden Recai Kuzey, Sungurlu İlçesi'nde yaşayan akrabalarını biraraya getirmek için babasının evinde bir iftar yemeği verdi. İftar yemeği için biraraya gelen 30 kişi, hep birlikte akşam yemeği yedi. Yemekten sonra aile fertlerinden Yasemin (22) ve Emin Can (17), Mediha (66), Nesrin (41), Osman (70), Huriye (50), Ayşe (36), Osman (4), Sultan (6), İsmet (65), Sündüs (18), Behiye (38), Döndü (70), Sultan (70), Hayriye Kuzey (39) ile Mümine (27), Pembe (61), Metin (38), Mevlüt Can Karacan (38), Pembe (60) ve Gamze Eker (25) ile Fikriye Ögüten (73) adlı 22 kişi aniden rahatsızlandı. Karın ağrısı ve mide bulantısı şeklinde ortaya çıkan rahatsızlık üzerine zehirlendiklerini fark eden aile fertleri, yakınları ve komşularının yardımıyla Sungurlu Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan 22 kişinin iftar yemeğinde yedikleri tavuktan zehirlendikleri belirlendi. 

Yaşadıkları olay hakkında bilgi veren Recai Kuzey, bir süre önce askeriyeden emekli olduğunu, memleketinden uzun süre ayrı kaldığı içinde Sungurlu İlçesi'ndeki akrabalarını bir iftar yemeğinde biraraya getirmek istediklerini belirterek, "Çorum'da ikamet ettiğimiz için yemekleri eşim evde hazırladı. 

Çorba, patlıcan, nohut ve etli pilavdan oluşan yemekleri yanımıza alarak akşam saatlerinde Sungurlu İlçesi'ne gittik. İftar yemeğine aile fertlerimizden 30 kişi katıldı. Yemekten sonra teravih namazı için camiye gittik. Cami dönüşü evde bulunan yakınlarım tek tek rahatsızlanmaya başlayınca hastaneye kaldırdık. Doktorlar tavuktan kaynaklanan gıda zehirlenmesi olduğunu söyledi. Ben tavuk yemediğim için zehirlenmedim. 

Yemekte kullanılan tavuğu Çorum'daki bir işyerinden satın almıştık, şikayetçi olacağız" diye konuştu.
Akşam saatlerinde hastane acil servisine aynı aileden 30 kişinin müracaat ettiğini belirten Dr. Cem Er, "Gelen hastaların damar yolları açıldı. İlk müdahaleler yapılarak servislere alındı. Gözlem altında tutulan hastalarda şuan için hayati tehlike söz konusu değil, ancak ilerleyen saatlerde yaşlı hastalardan kronik hastalığı bulunanlarda hayati tehlike oluşabilir. Olay tavuktan kaynaklanan gıda zehirlenmesi gibi görülüyor ancak kesin sonuçlar laboratuvarda tetkiklerinden sonra ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu. 

Hastane acil servisine gıda zehirlenmesi nedeniyle yaklaşık 30 kişinin müracaat ettiğini belirten Dr. Dilek Kutsal ise, "Bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen 30 kişiden 22'si gözlem altına alındı. Hastaların arasında bulunan 3 çocukla 8 yaşlı şahıs risk grubunda yer alıyor" açıklamasında bulundu.
iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 00:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?