3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

ILO toplantısı Çorum'da yapıldı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) pilot bölge seçtiği Çorum'da işçi-işveren ve hükümet temsilcileriyle 3. kez buluşarak yapılması gereken çalışmaları masaya yatırdı.

Anitta Otel'de gerçekleştirilen istişare toplantısına, ILO Türkiye Direktörü Gülay Aslantepe, İLO İstanbul Daire Başkanı Faruk Şahin, işverenler adına TSO Başkanvekili Sami Göktepe, İş-Kur İl Müdürü Mehmet Döktür, işçi kesimi adına Türk-İş Çorum İl Temsilcisi Mehmet Şen, Hizmet-İş Çorum Şube Başkanı İbrahim Eceviş ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan ILO Türkiye Direktörü Gülay Aslantepe, Türkiye'de kayıtdışı istihdamın yüzde 55'lere ulaştığını, buna karşın AB ülkelerinde bu oranın yüzde 8-10 olduğunu söyledi.

ILO Türkiye Direktörü Gülay Aslantepe ILO'nun, emek ve sermayeyi bir araya getirerek, sağlıklı bir iletişim kurmayı hedeflediğini belirten Aslantepe, "Sermaye ve emek arasındaki diyaloğu güçlendirerek, kayıt dışı istihdamı en aza indirmek zorundayız.

70 milyonluk Türkiye'de bu soruna kısa sürede çözüm bulmak zor ama bu konuda daha ciddi çalışmalar yaparak tarafları bir araya getirebiliriz" diye konuştu.

Aslantepe, talepler doğrultusunda pilot il seçilen Çorum ve Gaziantep'ten sonra Bursa'nın da bu projeye dahil edileceğini ifade ederek, projenin genişletileceğini bildirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sami Göktepe, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün Çorum ve Gaziantep'in pilot il seçilerek yapılan çalışmalarının meyvelerinin yakın zamanda alınacağını ifade etti.

Çalışmaların çok uyumlu geçtiğini belirten Sami Göktepe, "Yapılan toplantılar işçi, işveren ve devlet arasındaki ilişkiyi artırmıştır.

Aramızdaki etkileşimi geliştirmiştir. Çorum'daki kayıtdışı istihdamı azaltmada önemli bir yere sahiptir. Bu toplantılarda bizlerin işveren olarak sorunlarımızın tek elden devlete iletilmesine katkıda bulunmuştur.

İşveren olarak devletten istediklerimiz dile getirilerek yapılması yönünde devletin harekete geçirilmesi sağlanmıştır" dedi.

Çalışmaların işveren acısından da büyük kazanımlar olduğunu söyleyen Göktepe, "Bizim açımızdan toplantılar AB ile rekabet eder duruma getirmiş ve kaliteli ürünler üretmemize önderlik etmiştir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 12:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?