3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İmar planı kabul edildi

Çorum Belediye Meclisi İmar Komisyonu tarafından hazırlanan proje ile Yukarı Sanayi Çarşısı modern bir iş merkezi ve konut alanı olarak işaretlendi.

Belediye ile esnafı karşı karşıya getiren Yukarı Sanayi Çarşısı projesi Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Belediye Meclisi İmar Komisyonu, burada proje hazırlamış, ve 18 maddeyi uygulayarak buradaki iş yerleri hamur tabir edilen proje ile birleştirerek modern bir iş merkezi planı hazırlamıştı.

Cengiz Topel Caddesi, Tedaş Kavşağı ve Hasanpaşa Devlet Hastanesi ile Yukarı Sanayi Çarşısı'nı içerisine alan 49 bin metre kare alanda uygulanacak imar planı ile buralara modern iş merkezleri, lüks konutlar, cami ve yeşil alanlar ile parklar ve oyun alanları yapılması planlanmış, Yukarı Sanayi esnafı yeni hazırlanan imar planına karşı çıkarak, belediyeyi dükkanlarını birilerine peşkeş çekmekle suçlamışlardı.

Belediye Meclisi, yapılan uzun görüşmeler sonunda esnafın tepki gösterdiği imar planını oy çokluğu ile kabul ederek, yeni imar planı uygulamasını kararlaştırdı.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 23:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?