3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İskilip'te köyde yangın

Çorum'un İskilip İlçesi'ne bağlı Akçasu Köyü'nde dün gece çıkan yangında 2 ev ile bir samanlık tamamen yanarken, itfaiyenin zamanında müdahalesi olası bir faciayı önledi.

Edinilen bilgiye göre yangın, İskilip İlçesi'ne bağlı Akçasu Köyü'nde gece saat 01.00 sıralarında çıktı. Orta Mahallesi'ndeki Mustafa Çelebi'ye ait ahşap evde çıkan yangın rüzgarında etkisi ile kısa sürede büyüyerek bitişikte bulunan Rahime Çelebi'ye ait eve sıçradı.

Sahur için kalkan bir vatandaşın fark ettiği yangın İskilip Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve köylülerin yardımı ile güçlükle kontrol altına alındı.

Köy halkının panik yaşadığı yangında diğer evlere sıçrama ihtimalini göz önünde bulundurarak evlerini terk eden köylüler daha sonra ahırlarda bulunan hayvanlarını dışarıya çıkarttı. Elektrik kontağı sonucunda çıktığı tespit edilen yangının köydeki diğer evler ve ormanlık alana sıçramaması için büyük çaba harcayan itfaiye ekipleri, kontrol altına aldıkları köyde sabahın ilk ışıklarına kadar soğutma çalışması yaptı.

Konuya ilişkin olara bilği veren Ağcasu Köyü Muhtarı Kemal Savuş, saat 01.00 sıralarında Mustafa Çelebi'ye ait evde elektrik kontağı sonucunda çıktığı belirlenen yangında iki ev ile bir samanlığın tamamen yandığını, yanan evlerde kimse oturmadığı her hangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi. 170 hanelik köyde yangının erken fark edilmesi ve itfaiyenin zamanında müdahalesi sonucunda olası bir facianın yaşanmadığını dile getiren köy muhtarı Kemal Savuş, yangına zamanında müdahale eden diğer evlere sıçramaması için çaba gösteren itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Bu sene Haziran ayında İskilip İlçesi'ne bağlı Karaağaç Köyü'nde çıkan yangında da köy tamamen yok olmuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 22:50:26
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 22:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?