3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

İstanbul'da dernekleştiler

İstanbul'da yaşayan bir grup Çorumlu eğitimci, sanayici ve işadamı tarafından Çorumlu Eğitimci, Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇESİAD) kuruldu.

İstanbul'da kurulan Çorumlu Eğitimci, Sanayici ve İşadamları Derneği Kurucularından Haldun Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da yaşayan Çorumlu 24 kişinin katılımıyla ''Çorum'un yetiştirdiği değerler, Çorum için güç birliği yapıyor'' sloganı çerçevesinde ÇESİAD'ı kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Haldun Gürkan, ÇESİAD'ın oluşum sürecini, ''Çorum ve Çorumlu'nun hak ettiği yerde olmadığına inanan, bu konuda atılması gereken ciddi adımlar olduğunu hisseden ve Çorum için yapılabilecek çok şeyler olduğuna inanan arkadaşlarımızın başlattığı bir hareket'' olarak değerlendirdi. Gürkan, ''Bu hareket, geçen 10 aylık süre içerisinde yürütülen somut altyapı çalışmaları neticesinde ÇESİAD'ı hayata geçirmeye muvaffak oldu.

Hareketin fikri temelleri atıldıktan sonra çok geniş katılımlı istişare toplantıları yapıldı. Bu toplantılara fikri anlamda katkı sağlayacağına inandığımız başta Hayrettin Karaman hocamız olmak üzere bir çok arkadaşımız davet edildi.

ÇESİAD fikrinin olgunluğa ulaşması yaklaşık sekiz ay sürdü. Her istişare toplantısı ve her arkadaşımız bize yeni yeni ufuklar açtı. Son derece verimli geçen bu sekiz ayın sonunda belirli bir olgunluğa erişen ÇESİAD atılan somut adımlarla, Ramazan ayı içerisinde hayata geçirildi'' diye konuştu.

Çorumlu siyasetçinin, sanayicinin, esnafın, öğrencinin sorunlarına el atacaklarını belirten Gürkan, başarılı olmak için büyük gayret göstereceklerini söyledi.

Haldun Gürkan, derneğin tanıtımı için 13 Kasım Pazar günü saat 13.00'da İstanbul Conrad Hotel'de yemekli bir tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini belirterek, toplantıya yaklaşık 300 kişiden oluşan ve bu harekete gönül vereceğini düşündükleri Çorumlular'ın davet edildiğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 17:22:51
Güncelleme :30 Ekim 2005 Pazar 17:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?