3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kağıt fabrikasında yangın

Çorum-Ankara karayolu üzerinde bulunan İngiliz David S. Smith PLC firmasına ait Çopikas kağıt ve oluklu mukavva kutu fabrikasında öğle saatlerinde yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında yaklaşık 150 ton hurda kağıt yandı.

Edinilen bilgiye göre Çorum-Ankara Karayolu'nun 5. kilometresinde bulunan Çopikas Kağıt Fabrikası'nda saat 12.30 sıralarında fabrika bahçesinde bulunan kağıt hurda deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İşçileri tarafından fark edilen yangına ilk olarak fabrikada bulunan 3 adet Forklift ile müdahale edildi.

Bu müdahale yetersiz kalınca olay itfaiyeye bildirildi. Yangına 3 adet arazöz ile müdahale eden itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarının yetersiz kalması ve yangının fabrika bahçesinde bulunan diğer kağıt balyalarına sıçrama ihtimalini göz önünde bulunduran güvenlik görevlileri Şeker Fabrikası'ndan takviye arazöz talep etti.

Fabrika işçileri ve itfaiye görevlilerinin yoğun çalışmaları sonucunda yaklaşık bir saat süren çabalar sonunda kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları akşam saatlerine kadar sürdü. Bu arada, dumandan etkilenen üç fabrika işçisinin tedavisi, olay yerine gelen ambulansta yapıldı.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında 150 ton hurda kağıt yandığı öğrenildi. Sigara içme yasağı bulunan ve sigara içilmesinin iş aktinin feshine neden olduğu fabrikadaki yangının çıkış nedeninin sigara izmariti yada kağıtların etrafından bulunan tellerin sürtünme sonucunda çıkabilecek bir kıvılcımın neden olabileceği tahmin ediliyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 19:40:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?