7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kapalı cezaevi kapatılıyor

Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Çorum Kapalı Cezaevi'nin 1 hafta içerisinde yıkılacağını söyledi.

Mevcut şartlarda Kapalı Cezaevi'nin tamamen taşınacağını, ancak 3 katlı Açık Cezaevi binasının yerinde kalacağını hatırlatan Canip Yetişir, "Çorum halkı, Organize Sanayii Bölgesi'ndeki yeni cezaevinin yanında yapacağımız ek binaya katkı sağlarsa Açık Cezaevi'ni buraya taşımayı hedefliyoruz" diye konuştu. Açık Cezaevi'nin yeni bir binaya nakli konusunda herhangi bir devlet yatırımı bulunmadığını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Çorum halkının Organize Sanayii Bölgesi'ndeki yeni cezaevinin yanında bir ek bina yapması halinde bu bölümün de taşınabileceğini açıkladı.

Açık Cezaevi'nin çevre açısından güvenlik tehdidi oluşturmadığını ifade eden Canip Yetişir, mevcut yerinde bulunmasının herhangi bir sıkıntı oluşturmayacağını kaydetti. Yetişir, "Açık Cezaevi binasının yapımını Çorumlular'dan bekliyoruz. Çorum halkının fedakarlığını bildiğimiz için bu işi onlara havale ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni adliye binasına Haziran ayı içerisinde geçeceklerini ve bu nedenle de yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Yetişir, bu kapsamda Çorum Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlülerin de diğer cezaevlerine sevk ettiklerini dile getirdi.

Mahkumların Amasya, Yozgat, İskilip ve Ortaköy Cezaevleri'ne nakil işlemlerinin başladığını belirten Yetişir, "Hükümlü ve tutuklular dağıtıldıktan sonra mevcut cezaevi bir hafta içersinde yıkılacak" dedi. Cezaevinin yıkım işini belediyenin yapacağını ve daha sonra buraya park ve otopark yapılacağını kaydeden Yetişir, bir hafta içerisinde tüm bu işlerin biteceğini bildirdi.
Yetişir, Açık Cezaevi'nin ise yerinde kalacağını belirterek, buranın taşınabilmesi için Çorumlular'ın yardımını beklediklerini söyledi.

Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, Çorum'da müdafi/vekil hizmeti veren 100'ü aşkın avukatın 2006 yılı görevlendirilme ücretini talep etmesinin en doğal hakları olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum Haftası Kutlama Komitesi Üyeleri tarafından gerçekleştirilen nezaket ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yetişir, görevlendirme ücretlerinin ödenmemesi halinde, avukatların 9 Mayıs'tan itibaren görevlendirmelere katılmayacağını basından takip ettiğini belirterek, söz konusu problemin 9 Mayıs'a kadar çözüleceğine inandığını bildirdi.

Yetişir, avukatların 9 Mayıs'tan sonra görevlendirmelere çıkmaması durumunda ise sıkıntılı anlar yaşayabileceklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 17:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?