3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

'Kasa skandalı' örnek olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çorum Belediyesi'nde gerçekleştirilen Kasa Operasyonu'nun ardından ortaya atılan rüşvet iddialarıyla ilgili teşkilatın ve belediye yönetiminin sözlü olarak uyarılması cezasını yeterli görmedi.

Erdoğan, olayın diğer teşkilatlara da örnek oluşturması amacıyla olaya adı karışanların istifasını isteyecek.

Kasa Operasyonu'na adı karışan Çorum Belediye Başkan Yardımcısı, AKP Çorum İl Başkan Yardımcıları ve Belediye İmar Komisyonu Başkanı Nurettin Yıldırım'dan istifalarının istenmesi bekleniyor. AKP, İçişleri Bakanlığı Müfettişleri'ne gelen ihbar üzerine, Çorum Belediyesi'nde gerçekleştirilen Kasa Operasyonu'nun ardından gündeme gelen rüşvet iddialarıyla ilgili kararını Başbakan Erdoğan'ın devreye girmesi üzerine yeniden gözden geçirdi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ'ın Çorum'daki incelemelerinin ardından parti yönetimine sunduğu rapor doğrultusunda olaya adı karışanların sözlü olarak uyarılmasını kararlaştırmıştı.

Uyarı cezasını yeterli görmeyen Başbakan Erdoğan, kararın diğer belediyelere ve teşkilatlara örnek oluşturması amacıyla bazı yöneticilerin istifalarının istenmesini talep etti. Olaya adı karışanlar hakkında disiplin mekanizmasının çalıştırılmasına gerek duymayan parti yönetimi, Erdoğan'ın da talimatı doğrultusunda istifa yöntemini seçti.

Hafta başında yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, Çorum olayını yeniden gündemine alan parti kurmayları, uyarı cezasının yanı sıra olaya adı karışan yöneticilerin istifa etmesi gerektiği üzerinde görüş birliğine vardı. Parti yönetimi, olayda adı geçen Çorum Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye İmar Komisyonu Başkanı ve 2 İl Başkan Yardımcısı'nın istifalarını isteyecek. Erdoğan'ın son kararı vermesi halinde Çorum faturası 4 yöneticiye kesilmiş olacak.

AK Parti Teşkilat Başkanlığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı, il teşkilatına ve belediye yönetimine "Yeniden yapılanmaya gideceğimiz için sizin de buna katkı sağlamanızı bekliyoruz" diyerek bazı belediye ve teşkilat yöneticilerinin istifa etmesini sağlayacak.
.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 17:29:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?