7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kızılay'dan kan bağışı kampanyası

Türkiye Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü ile Kızılay Derneği Çorum Şubesi organizasyonunda 'Damlaya Damlaya Can Olur' sloganıyla kan bağışı kampanyası başlatıldı. 

Hürriyet Parkı'nda başlayan kan bağışı kampanyası Çarşamba gününe kadar sürecek. Kızılay Kan Merkezi'nden gelen mobil araç içerisinde vatandaşlar kan verirken, kan bağışına ilginin yoğun olduğu gözlendi. 1 doktor, 2 hemşire olmak üzere 7 kişiden oluşan ekip, Çorum'dan sonra diğer illerde de kan bağışı kampanyası düzenlemeye devam edecek. Kanın, ona ihtiyacı olanlar için en önemli hayat kaynağı olduğunu belirten Kızılay Derneği Çorum Şube Başkanı Sedat Canbolat, sağlıklı bir insanın 3 ayda bir kez kan vermesinin kendi sağlığı ve kurtardığı hayat açısından büyük önem arz ettiğini, imal edilemeyen tek ilacın kan olduğunu, sadece sağlıklı insandan üretilebildiğini ifade etti. 

Bir gün herkesin bu önemli maddeye ihtiyacı olacağı düşünülerek, Kızılay Derneği'nin kan bağışı kampanyasına sağlıklı ve kan verebilecek hayırsever Çorumlular'ı davet eden Canbolat, bağışçıların aynı zamanda sağlıklı olup olmadıklarının, taşıdıkları kan yönünden herhangi bir problemleri olup olmadığı ile ilgili muayene ve testten geçireceklerini sözlerine ekledi. 

Alınan kanlar Kızılay Genel Merkezi'nde toplanarak, tetkikleri yapılacak ve daha sonra SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı hastalarının hizmetine sunulacak. Dr. Fatma Sarı da Kızılay Genel Merkezi'nin Türkiye'nin 81 ilinde kan istasyonu kurmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, bu süreçte mobil araçla halkın kan bağışının kabul edildiğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 16:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?