3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kültür Park çalışmaları başladı

Çorum Belediyesi, yapmayı planladığı Kültür Park çalışmalarına başladı.

Fuar alanı içerisine yapılan Kültür Park'ta bisiklet ve koşu yoluyla kültür fizik çalışmalarının yapılabilmesi için spor aletleri yapılacak. Belediye Fen-İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kültür Park Fuar alanının bir parçası olacak olan bisiklet yolu ve koşu yürüyüş yolunu oluşturmak için çalışmalara başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Saim Balcı, Kültür Park Fuar alanının yapım çalışmalarına ilk olarak bisiklet yolu ve koşu yürüyüş yoluyla başladıklarını ifade ederek, bin 80 metre uzunluğunda olacağını, koşu ve yürüyüş alanını 2005 yılı içerisinde bitirmeyi planladıklarını kaydetti.

Yapılacak Kültür Park Fuar alanının proje kapsamında suni gölet ve kültür etkinliklerinin yapılabileceği tören alanının da bulunduğunu belirten Saim Balcı, "Ayrıca kapalı ve açık yüzme havuzu, bahçe sergileri kısmı ve piknik alanları da Kültür Park Fuar alanında mevcut olacaktır" dedi.

Balcı, proje bitiminde bu çalışmanın Çorum'un büyük bir eksikliğini gidereceğini vurgulayarak, yapılacak parkın 73 bin 700 metrekarelik alanı kaplayacağını belirterek, "Yapılan kültür Parkı ile Çorum'da spor ve kültürel etkinlikler içiçe yapılacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 17:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?