7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Ortaköy Yolu'nda güzergah değişimi

AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat ve Sungurlu İlçe Başkanı Ahmet Aydoğmuş, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ı makamında ziyaret ederek, Çorum'un yol ve diğer altyapı sorunlarını görüştü. 

Ankara-Sungurlu girişinde bulunan Tuncaylar ve Baktat Tesisleri önünde kavşak düzenlemesi, Uğurludağ-Sungurlu arasındaki köy hizmetleri ağındaki yol, geçmiş yıllardan kalan afet yardımları, Çorum-Sungurlu, Sungurlu-Kırıkkale, Çorum-Samsun arasındaki duble yol çalışmaları, çevre yolu kavşakları ve Ortaköy Yolu'nun bir bölümünde yapılacak güzergah değişikliğiyle ilgili taleplerini Bakan Özak'a ileten heyet, Bakana bugüne kadar Çorum'a verdiği desteklerden dolayı da teşekkür etti. 

Milletvekili Murat Yıldırım, Boğazkale'nin turizm bölgesi olduğunu hatırlatarak, "Japon Prensi, İngiliz Kraliyet Ailesi mensupları her yıl buraya geliyorlar. Fakat ilçemizin kanalizasyon sistemi yok" dedi. Yıldırım, belediyenin yaklaşık 600 milyarlık bir proje hazırladığını belirtirken, Özak, bu projeye destek vereceklerini, Sungurlu ve Boğazkale İlçeleri'ne ayrıca afet yardımları kapsamında da yardım yapılacağını söyledi. 

Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, Bakan Özak'a Hitit figürlerinden oluşan bir isimlik armağan ederken, Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif de Çorum leblebisi ikram etti. 

Ortaköy Yolu hakkında Bakana bilgi aktaran Milletvekili Murat Yıldırım, "Yolda önemli bir iyileştirme çalışması yapıldı. Fakat yolun bir bölümünde güzergahın değişmesi gerekiyor. Bu güzergahın değişmesi için yaklaşık 700 milyar liralık bir ödeneğe ihtiyaç var" dedi. Yıldırım, mazot parası olarak ilk etapta yaklaşık 500 milyara ihtiyaç olduğunu söyledi. Bakan Özak, projenin Genel Müdürlüğe gönderilmesi talimatını vererek, gerekli incelemeden sonra çalışmaların başlatılacağını bildirdi. Özak, duble yolların yapımının hızla devam edeceğini, kaynak sorununu çözmek için gayret sarfettiklerini, Osmancık yolunun da gündeme alınacağını ifade ederken, milletvekillerinin Çorum adına verdikleri mücadeleyi övdü.
Öte yandan heyet, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile de AKP Grup Toplantısı öncesinde Meclis'te görüşme fırsatı buldu. Milletvekili Yıldırım ve Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, Sağlık Bakanı Akdağ'a Sungurlu Devlet Hastanesi'nin yeniden yapımı konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür etti. 

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı İnşaat Daire Başkanı Muzaffer Geleri ve Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya da heyetin ziyaretleri sırasında, Sungurlu'ya yapılacak 150 yataklı yaklaşık 5.5 trilyona malolacak hastanenin proje ihalesinin askıda olduğunu, doktor eksikliğinin de giderilmesine çalışılacağını bildirdi. 

Heyet TEİAŞ Genel Müdürü İlhami Özşahin'i de ziyaret etti. TEİAŞ Genel Müdürü Özşahin, Sungurlu OSB'ye indirici trafo yapılması konusunda çalışmaların başladığını, yılın 2. yarısında DPT'nin ek ödeneklerinden yararlanılarak 2 trilyonluk yapımın gerçekleştirileceğini söyledi.
Heyetin Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu'nu ziyareti sırasında Bayat'a da ofis istendi. Kemaloğlu ise Sungurlu ve Bayat'ın TMO ile ilgili problemlerinin giderileceğini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 21:23:18
Güncelleme :5 Mayıs 2006 Cuma 21:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?