7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Sağlık Bakanlığı lojmanları boş

Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde kirasının fazla olduğu öne sürülen lojmanlarda kimse oturmayınca çürümeye terk edildi.

Sağlık Bakanlığı'na ait Ankara-Samsun karayolu üzerindeki Hastane lojmanları kiralarının yüksek olması nedeniyle kimse oturmuyor. 1993 yılında devlet hastanesi ile birlikte yapılan lojmanlar aradan geçen zamanla hem şehir merkezine uzaklığı hem de kiralarının fazla oluşu nedeniyle 4 yıldır boş durumda bekliyor.

İlçe Kaymakamlığı lojmanlara sağlık personelinin talebinin olmaması üzerine diğer kamu kurum ve kuruluşlarına bir yazı ile lojmanları kullanabilecekleri bildirilmiş, ama diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da kimse burada kalmaya yanaşmamış. 2 bina ve 16 daireden oluşan lojmanlar uzun süredir kimsenin kalmaması nedeniyle camları kırılmış, zemin katlarına su dolmuş ve boyası dökülmeye başlamış.

Haydar Öztaş Anadolu Lisesi ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu lojmanları almak için girişimlerde bulunmuşlar ama bugüne kadar bir sonuç alamamışlar.

Sungurlu Devlet Hastanesi'nin de yeniden yapılması gündeme gelmesiyle birlikte kimsenin oturmaya yanaşmadığı lojmanlar atıl durumda bekliyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 18:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Ertürk IP: 212.175.171.xxx Tarih : 17.10.2008 19:10:48

Saglık bakanlıgın ankara merkeze 30km uzakta eryaman ve devlet mahlesinde yaklaşık 8 blok var o Lojmanlar Çok eski devletin bu lojmanlarıiçerisinde oturan evi hiç olmayan memurlara satılsa emekli ikramiyemizi kesse kalanı aylıktan ödense buna benzer cok lojmanımızvar hemen hemen cogu dükülmüş memurlarımızasatılması oran şehrindeki millet vekili lojmanlar satıldı devletimiz kara geçti ve HER YIL BAKIMONARIMINDAN ONÇA MASRAFINIDA YAPMAMIŞ OLUR ALT GELİRLİ MEMUDA EV SAHİBİ OLMUŞ OLUR OKUYANLARA TEŞEKÜRLER.