7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Şehit cenazesinde tepki

Van'ın Erçiş İlçesi'nde PKK'lı töreristlerle çıkan çatışmada şehit olan 34 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Yıldız'ın cenazesi memleketi Çorum'un Uğurludağ İlçesi'nde yapılan cenaze törenin ardından gözyaşları içinde toprağa verildi. Törene katılan yaklaşık 3 bin kişi, ‘Vatan satılmaz, yan gelip yatılmaz', ‘Asker yan gelip yatmıyor, kurşun yiyip ölüyor', ‘Tayyip oğlunu göndersin askere' sloganları attı.

Şehit eşi 30 yaşındaki Fatma Yıldız ise 10 yaşındaki kızı Merve ve 6 yaşındaki oğlu Metehan ile Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Van'ın Erçiş İlçesi'nde operasyonlarını sürdüren Jandarma Komutanlığı Özel Harekat timleri, geçencuma günü Kardoğan Köyü kırsalında bir grup PKK'lı teröristle çatışmaya girmiş, çatışmada Uzman Çavuş Mustafa Yıldız ile ile geçici köy korucusu Kırgız asıllı Abdülselam Yar şehit olurken, 6 terörist de öldürülmüştü. Operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Mustafa Yıldız'ın cenazesi bugün ambulansla memleketi Uğurludağ İlçesi'ne getirildi.

Askerler tarafından ambulanstan indirilen şehidin cenazesi Yeni Cami'ye taşındı. Bu sırada cenazeye katılan yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez', ‘Vatan satılmaz yan gelip yatılmaz', ‘Asker yan gelip yatmıyor, kurşun yiyip ölüyor', ‘Tayyip duysun sesimizi', ‘ABD uşağı olmayacağız', ‘Tayyip oğlunu gönder askere' sloganları attı.

Daha sonra öğle namazının ardından şehitin cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Çorum Valisi Hüseyin Poroy, Jandarma Bölge Komutanı Tuğeneral Yusuf Kaya, CHP Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, AKP Çorum Milletvekilleri Murat Yıldırım, Ali Yüksel Kavuştu, ve Muzaffer Külcü ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı

Cenaze namazının ardından yine askerler tarafından omuzlarda taşınan şehit cenazesi, Kaymakamlık binasının önüne götürüldü. Burada yapılan törende ise Uzman çavuş Mustafa Yıldız'ın özgeçmişi okundu. Acı haberi internetten öğrenen 21 yaşındaki Ali Yıldız, ağabeyinin fotoğrafını elinden düşürmezken, diğer kardeşi 19 yaşındaki Ali Yıldız, tabuta sarılarak ağladı. Fatma Yıldız ise kucağında 6 yaşındaki oğlu Metehan ile tabuta sarılıp gözyaşlarını tutamazken, 10 yaşındaki Merve, Türk bayrağına sarılı tabutu kucaklayıp, öperek babasına veda etti. Şehidin cenazesi daha sonra ambulansla Uğurludağ İlçesi'ne bağlı Belkavak Köyü'ne götürülerek toprağa verildi.


İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 15:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?