3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Serinlemek için girdiği gölette boğuldu

Çorum'da bir genç, serinlemek amacıyla girdiği gölette boğularak hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, olay Çorum merkeze bağlı Kınık Köyü'nde saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Vatani görevini yapmak için 24 Ağustos'ta Erzincan'a gidecek olan Sinan Diker (20) adlı genç, kendisi gibi askere gitmeye hazırlanan 5 arkadaşı ile birlikte serinlemek için köy yakınlarındaki gölete gitti.

Çorum'da faaliyet gösteren toprak sanayicilerinin toprak almak için kazdıkları ve altından çıkan kaynak suyu sonucunda gölete dönüşen suya giren Sinan Diker, birkaç adım attıktan sonra, derinliği yaklaşık 4 metre olan suyun içinde kayboldu. Bir daha dışarıya çıkmayan Sinan'ın boğulduğunu anlayan arkadaşları, olayı amcası olan köy muhtarı Hüseyin Diker'e bildirdi. Jandarma tarafından yapılan incelemenin ardından, talihsiz gencin cesedine, göletteki su boşaltılarak ulaşıldı.
Boğulan gencin amcası olan Kınık Köyü Muhtarı Hüseyin Diker, olaydan sonra yaptığı açıklamada, Çorumlu toprak sanayicilerini suçladı. Köylerindeki arazilerinden toprak sanayicilerinin kiremit ve tuğla yapmakta kullanmak için toprak aldıklarını ve kapatılmayan bu yerlerde su birikintilerinin oluştuğunu belirten Hüseyin Diker, toprak sanayicilerinin ÇED raporuna uymadıklarını öne sürdü.

Bu konuyu birkaç kez dilekçe yazarak valiliğe de bildirdiğini belirten Diker, "Yapılan anlaşmada toprak alınan yerlerin kısa sürede doldurulması ve çevre düzenlemesinin yapılması gerekiyor. Ancak köyümüzden toprak alan fabrika sahipleri bu şartlara uymadılar. Kazılan yerlerin derinliğinin 2.5 metreyi geçmemesi gerekirken, 4 metre kazı yaptılar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 08:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?