3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Valilik silah bırakma kampanyası başlatıyor

Çorum'da boş yere silah atılmasını önlemek amacıyla 'Silah Bırakma' kampanyası başlatıyor. Çorum Valiliği 'Silahlanmaya Son' toplantısı düzenledi. Toplantıda boş yere havaya atılan silahların önlenmesi için yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları Beyazıt Tanç, Fatih Damatlar, Belediye Başkanvekili Hüseyin Kılıç, Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Akyüz, Jandarma İstihbarat Şube Müdürü J. Yzb. Sezai Gürbüz, mahalle ve köy muhtarları ile çok sayıda kişi katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, vatandaşları uyararak, kuru sıkı tabanca başta olmak üzere eğlencelerde silah kullanılmamasını istedi. Eğlence yapıyoruz diye bir çok insanın canının yandığını ifade eden Beyazıt Tanç, "Hiç kimse eğleniyorum diye başkasının canını yakmaya hakkı yoktur. Çorum'da düğünlerde ve eğlenceler ile özel günlerde silah atılmasına asla izin vermeyeceğiz. bu konuda her türlü tedbiri alarak bu yönde uygulamalara uymayan kişiler hakkında gereken cezalar ve yaptırımlar uygulayacağız " dedi.

Valilik olarak silah bırak kampanyası başlatacaklarını belirten Beyazıt Tanç, vatandaşları silah kullanmama konusunda bilgilendireceklerini ve özellikle kuru sıkı tabancalara yönelik gerekli önlemleri alacaklarını ifade etti.
Silah kullanımını önlemek amacıyla öneriler sunulan toplantıda en ilginç öneri, Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun'dan geldi. Düğünlerde silah atılması halinde, silahı atan kişinin teslim edilmemesi durumunda damadın gözaltına alınarak emniyet götürülmesi ve bir süre orda tutulmasını istedi. Bu öneri Valilik tarafından da olumlu karşılanarak değerlendirmeye alındığı belirtildi.

Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı İhsan Akyüz ise, Çorum'daki silah sayısı ve istatistikleri verdikten sonra vatandaşlara uyarıda bulunarak, kendilerinin ve başkalarının canlarının yanmaması için silah atanları mutlaka ihbar etmesini ve polise yardımcı olunmasını istedi.

Jandarma Yüzbaşı Sezai Gürbüz ise, Ruhsat alımlarının ağırlaştırılmasını, silah kullanılması halinde yaptırımın arttırılması ve kuru sıkı tabancaların satışının engellenmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2005 Çarşamba 17:06:19
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 01:03:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?