3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Velipaşa Hanı müze oluyor

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Velipaşa Hanı'nın restore edilerek müze haline dönüştürüleceğini söyledi.

Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş ve Çorumlu kültür sanat araştırmacılarıyla ofisinde Çorum'un önde gelen fikir adamlarıyla bir değerlendirme toplantısı yapan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorum'da yapılabilecek konuları masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Turan Atlamaz, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Velipaşa Hanı'nı restorasyonu yapılmak üzere almayı beklediklerini ifade ederken, Kültür ve Turizm Bakanı Attila Koç'un Velipaşa Konağı'nın açılışı sırasında Velipaşa Hanı'nın restorasyonunu Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yapacağını ve Kültür Bakanı'nın bu konuda kendilerine söz verdiğini söyledi.

Kültür Bakanı'ndan Velipaşa Hanı'nın restorasyonu için "Söz Aldık" diyen Atlamaz, Velipaşa Hanı'nın restorasyon çalışmalarının bir an evvel başlaması için ilgili kurumlarla gerekli çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Toplantıya katılanlardan araştırmacı yazar Abdülkadir Ozulu ise İstiklal Mektebi'nin de çok güzel bir Kent Arşivi ve Müzesi binası olabileceğini vurgularken, müzelerin öneminin bir kent için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Başkan Atlamaz'ın çalışma ofisinde gerçekleştirilen toplantıda, Çorum'da kültür ve sanat etkinlikleriyle Çorum'un kültürel değerlerine sahip çıkılması yönünde Kültür Sanat Kurulu oluşturulması kararlaştırıldı. Toplantıya katılan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Müze Müdürü İsmet Ediz, Abdulkadir Ozulu, Hakkı Ertekin, Hasan Tuluk, Daver Kolağasıoğlu, Cesur Terzi, Attila Alpay, Elvan Çek ve Önder İpek, yapılan fikir alışverişinden sonra Kültür-Sanat-Tarih Kurulu oluşturulmasının Çorum için büyük bir kazanç olacağını ifade ederek, büyük bir hızla bu kurulun oluşturulması gerektiğini vurguladılar. Çorum'u daha iyi tanıtmak için ellerinde yeterince materyalin bulunduğu belirtilen toplantıda kurulun en kısa sürede oluşturulması kararlaştırıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 15:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?