7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Yetiştirme yurtlarındaki çocuklar huzur içinde

Çorum İl İnsan Hakları Kurulu, Vali Yardımcısı Fatih Damatlar başkanlığında toplandı. Valilik İl Kriz Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, yetiştirme yurdu başta olmak üzere huzurevi, polis ve jandarma nezarethanelerinde incelemelerde bulunduklarını ve denetimlerde olumlu manzaralarla karşılaştıklarını dile getirdi. 

Malatya Yetiştirme Yurdu'nda yaşanan üzücü olaylar üzerine denetimleri sıklaştırdıklarını ifade eden Vali Yardımcısı Damatlar, habersiz yapılan denetimlerde olumsuz bir olayla karşılaşmadıklarını, Çorum'da böyle bir olayın yaşanmaması için denetimlerin süreceğini kaydetti. 

İl İnsan Hakları Kurulu'na gönderilen isimsiz, imzasız şikayet dilekçelerinin işleme konmayacağını belirten Fatih Damatlar, şikayet kutularından çıkan dilekçelerin sayısında artış olduğuna da dikkat çekti. İnsan Hakları Kurul toplantısına son olarak 7 dilekçenin geldiğini belirten Damatlar, vatandaşların şikayetlerinin tek tek incelendiğini ve vatandaşa kaliteli hizmetin sunulabilmesi için çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti. 

Genellikle şikayetlerin kamu kurum ve kuruluşlara yönelik olduğunu dile getiren Damatlar, "Devletin asli görevi vatandaşına iyi hizmet sunmaktır. Kamu görevlilerinin keyfi davranışlarının önüne geçmek için, vatandaşların şikayetlerini değerlendiriyoruz ve şikayetlerin üzerinde duruyoruz" ifadelerini kullandı.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 15:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?