3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Yoksul ailelere 49 bin ton kömür

Çorum Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, bu yıl Çorum'daki yoksul ailelere 49 bin ton kömür yardımı yapılacağını söyledi.

Valilik Halk Günü Toplantısı'nda konuşan Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlanan yoksul ailelere kömür dağıtımının bu yılda devam edeceğini belirterek, 49 bin ton kömür dağıtımı yapacaklarını kaydetti.

Şahin Bayhan, Çorum merkezde 16 bin aileye toplam 25 bin ton kömür dağıtımı yapılacağını, ilçelere de 24 bin ton kömür dağıtımının gerçekleşeceğini belirterek, karışıklığa neden olmamak için tüm mahalleleri sıraya koyduklarını ve sırası gelen mahallenin kömürlerinin dağıtımının yapılmaya başlandığını ifade etti.

Çorum'a 25 bin ton kömürün geldiğini ve dağıtım işlemlerinin aralıksız olarak devam ettiğini belirten Bayhan, vatandaşları rahatsız etmemek için kömür dağıtım işlemlerinin akşam yapılacağını ve dağıtımın gece saat 02.00'a kadar devam edeceğini ifade etti, Bayhan, geçtiğimiz yıl kömür almayan yoksul ailelerin müracaat etmesi halinde bu yıl kendilerine kömür yardımının yapılacağını açıkladı.

Vali Yardımcısı, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Fonu'ndan Çorum'a 119 milyar lira geldiğini belirterek, gelen Ramazan ayı yardımının tespit edilen ailelere nakit olarak ödeneceğini açıkladı. Ramazan ayında gönderilen 119 milyar liranın gıda paketi almaları için ailelere nakit olarak ödeme yapılacağını belirten Şahin Bayhan, "Ailelere gıda paketi vermeyeceğiz, çünkü ailelerin ne ihtiyacı olduğunu bilmiyoruz, onun için ailelere ödemeler nakit olarak yapılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 15:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?