7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

5 kişi yakalandı

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı istihbarat ekipleri, düzenledikleri 2 ayrı operasyonda, maddi değeri çok yüksek Osmanlı ve Selçuklu dönemine ait tarihi eserler ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserlerin içerisinde, Osmanlı dönemine ait birde paha biçilmez kılıçla 1 adet heykel elde edildi. Olayla ilgisi bulunan 5 kişi yakalandı.

Çorum ve çevresinde tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmayan istihbarat birim ekipleri, Çorum'un Osmancık ve Bayat İlçeleri'nde 2 ayrı operasyon düzenledi. Edinilen bilgilere göre, ilk operasyon Osmancık İlçesi yakınlarında bulunan bir dinlenme tesisine yapıldı. Ellerinde Osmanlı dönemine ait paha biçilmez bir adet kılıç bulundurdukları öğrenilen Mehmet K.(38) Yüksel D.(37) ve Sait S.(29) ile kontak kuran istihbarat birim ekipleri alıcı kılığına girerek, şahıslarla bahse konu dinlenme tesisinde bir araya gelerek sıkı bir pazarlığa girişen jandarma ekipleri daha sonra şahısları suçüstü yakaladı. Operasyonda şahıslarla birlikte maddi değeri çok yüksek olduğu belirtilen ve bir Osmanlı hükümdarına ait olabileceği iddia edilen kılıç ele geçirildi.

2. operasyon ise aynı gün Bayat İlçesi Eskialibey köy yolunda gerçekleştirildi. Çankırı nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenilen Şerafettin G.(39) ve Satılmış G. (54) isimli kişilerin ellerinde Roma dönemine ait 3 adet tek kulplu cam sürahi, 3 adet koku kabı, 1 adet cam maşrapa ve bir adet roma dönemine ait heykel olduğu ve şahısların ellerinde bulunan tarihi eserleri satmaya çalıştıkları ihbarını alan jandarma istihbarat ekipleri bu 2 şahısla da temasa geçti. Söz konusu kişilerle Bayat İlçesi Eskialibey Köyü yol ayrımında buluşan ekipler, bu şahıslarla da sıkı bir pazarlığa girerek, paha biçilmez tarihi eserleri düzenlenen operasyonla ele geçirdi.

Jandarma ekipleri, her 2 operasyonda yakalanan 5 zanlıyı, sorgulamak üzere Osmancık ve Bayat İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdü.

.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 19:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?