3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Çocuk ölümüne müebbet

Çorum'da 1.5 yıl önce sevgilisinin, çok ağladığı için duvara fırlatığı çocuğunun ölümüne neden olduğu iddia edilen İsmail C. müebbet hapse mahkum olurken, anne Muazzez K. ise 17 yıl ağır cezaya çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çorum'da 9 Kasım 2006 tarihinde Kale Mahallesi Şeyh Eyüp Sokak'taki evde meydana gelen olayda, İsmail C.'nin (22), birlikte yaşadığı sevgilisi Muazzez K.'nın 2.5 yaşındaki oğlu Metehan K.'yı yaramazlık yaptığı gerekçesiyle sinirlenerek önce dövdüğü, daha sonra duvara fırlatarak ölümüne sebep olduğu suçlamasıyla Muazzez K. ile birlikte yargılandığı dava sonuçlandı.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 1,5 yıldır devam eden ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Turgut Bayraktar tarafından görülen davada mahkeme, çocuğun ölümüne sebep olduğu iddia edilen İsmail C. isimli genci müebbet hapse mahkum ederken, anne Muazzez K.'yı ise çocuğun ölümüne göz yumduğu ve ölümü örtbas etme çabası gösterdiği suçlamasıyla 17 yıl ağır hapisle cezalandırdı. İsmail C. ile anne Muazzez K.'nın temyize başvurma hakkı bulunduğu ifade etildi.

Çorum'da 2,5 yaşındaki Metehan K.'nın ölümüyle sonuçlan olay şu şekilde gelişmişti: Çorum'da tamircilik yapan İsmail C. isimli genç birlikte yaşadığı Muazzez K.'nın Kale Mahallesi Şeyh Eyüp Sokak'taki evine geldi. İsmail C. birlikte yaşadığı Muazzez K.'nın 2.5 yaşındaki oğlu Metehan K.'nın yaramazlık yapmasına sinirlenince onu döverek susturmaya çalıştı. Çocuğun yediği dayak nedeniyle ağlamaya başlaması üzerine kendini kaybeden İsmail C. minik Metehan'ı duvara fırlattı.

Çarpmanın etkisiyle baygınlık geçiren çocuğu alarak Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne götürmek için evden çıkan anne Muazzez K. ve sevgilisi İsmail C. yolda çocuğun öldüğünü fark etti. Bunun üzerine iki sevgili küçük çocuğun cesedini Cemilbey yolu Emirbağ köyü yakınlarındaki boş bir araziye atarak kaçtı. Olayı gören bir vatandaşın ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, anne Muazzez K. ve sevgilisi İsmail C.yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların ifadeleri doğrultusunda harekete geçen polis, Emirbağ köyü Simali mevkiindeki kum ocağının altındaki boş alanda yaptıkları
araştırmada küçük Metehan'ın cesedini buldu. Ceset üzerinde yapılan otopside çocuğun boynunun kırılması sonucu öldüğü ve vücudunda da çeşitli morluklar ve kırıklar olduğu tespit edilmesi üzerine çocuğun öz annesi Muazzez K. ile sevgilisi İsmail C. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 12:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?