8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Çorum'da hırsızlık çetesi yakalandı

Çorum'da hırsızlık nedeniyle cezaevine giren ve cezaevinden çıktıktan sonra da örgüt kurdukları iddia edilen 5 kişi, hırsızlık yaparken suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, bir ihbarı değerlendiren Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gülabibey Mahallesi'nde bulunan bir ekmek fırınının çelik para kasasını çaldıktan sonra bölgede bulunan boş bir inşaatta kasayı açmaya çalışan Mevlüt, Sinan ve Kenan Ç. ile Fatih Y. ve Erol Ç'yi suçüstü yakaladı. Zanlıların, içerisinde çok sayıda ziynet eşyasıyla 185 YTL, 200 dolar ve çeşitli evraklar bulunan kasayı fırından çalarken dikkat çekmemek için bölgenin elektriğini sağlayan trafonun da şalterini indirdikleri bildirildi.
Daha önce işledikleri hırsızlık suçları nedeniyle hapis cezasına çarptırılan ve cezaevinden çıktıktan sonra da hırsızlık yapmak amacıyla örgüt kurdukları iddia edilen zanlıların evlerinde ve kullandıkları otomobilde yapılan aramada matkap, matkap ucu, levye, demir kesme makası, balyoz ve telsiz gibi malzemeler bulundu.
Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildikleri mahkemede tarafından Erol Ç. serbest bırakılırken, Mevlüt, Sinan ve Kenan Ç. ve Fatih Y. tutuklanarak cezaevine konuldu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 18:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zülal çelik IP: 78.166.32.xxx Tarih : 26.08.2008 13:07:36

ben çorumda oturan 9 yaşında bi kızım dün bizim eve hırsız girdi bütün altınlarımızı çaldı büyük gibi konuşmak olmasın ama allah cezalarını verir hepsini yakalar