7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Güvenlik görevlisini öldürdüler

Çorum'da, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü güvenlik görevlisi olarak çalışan 41 yaşındaki şahıs, ormanlık bir alanda öldürülmüş halde bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 2 kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Edinilen bilgiye göre olay, Çorum il merkezine bağlı Ayaz Köyü'nün ormanlık alanında meydana geldi. Orman içerisinde bir ceset gören köylüler, durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan güvenlik ekipleri, meşe ağaçları altında kanlar içinde bir cesetle karşılaştı. Ceset üzerinde yapılan kimlik araştırmasında, öldürülen kişinin Çorum Köy Hizmetleri güvenlik görevlilerinden Davut Erol Erdoğan (41) olduğu tespit edildi.

Olay yerine giden Cumhuriyet Savcısı, ceset üzerinde yaptığı incelemede, Davut Erol Erdoğan'ın karın bölgesine isabet eden 3 av tüfeği kurşunuyla öldürüldüğünü belirledi.

Cinayetin işlendiği bölgede geniş çaplı bir inceleme başlatan güvenlik görevlileri, şahsı öldüren 2 kişinin ellerinde av tüfeği bulunduğunu ve mavi renkli Ford marka bir traktör ile Ayaz Köyü'nden Çorum istikametine doğru gittiklerini belirledi. Traktör ile ilgili olarak yapılan araştırmada, H.A. adlı şahsın bu özelliklere uyan bir traktörünün bulunduğunu tespit eden güvenlik görevlileri, söz konusu şahısla yapılan görüşmede Davut Erol Erdoğan'ı arazi sulaması anlaşmazlığı nedeniyle oğlu A.A.'nın öldürdüğünü beyan ettiği öğrenildi.

Daha sonra şahsın aile fertleri ile görüşme yapan güvenlik görevlileri, A.A.'nın evli olan kardeşlerini korumak için suçu üstlenmeye çalıştığını, Davut Erol Erdoğan ile suladıkları tarlanın suyunu kesmesi nedeniyle münakaşa ettikleri ve küfürleştikleri R.A. ve A.A.'nın yanlarında bulunan ruhsatsız av tüfeği ile 3 el ateş ederek öldürdükleri belirlendi.

Güvenlik görevlileri tarafından Çorum'daki evlerinde yakalanan ve gözaltına alınan zanlılar R.A. ve A.A., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Amasya Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 20:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?