3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

ATM dolandırıcılığı

Çorum'da bir bankanın ATM cihazından para çekebilmek için yardım isteyen yaşlı vatandaşları dolandıran iki kişi polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan iki zanlı ifadeleri alındıktan çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine kondu.

Edinilen bilgiye göre, İnönü Caddesi üzerindeki bir banka Şubesi'nin ATM'sinden para çekmek için yardım isteyen Recep D. (76)'ye yardım etme bahanesi ile maaş kartını ve şifresini alan Yusuf A. (26) ve Selman Ö. (25), maaşı çekiyor gibi yapıp yaşlı vatandaşı oyalayarak parayı çektikten sonra paranın yatmadığını ve bankaya sormasını isteyerek Recep D.'ye kartı geri verdiler.

Bankaya girerek neden maaşının yatmadığını soran Recep D.'ye banka görevlileri 500 milyon liranın çekildiğini belirtmesi üzerine dolandırıldığını anlayarak olayı polise bildirdi. Eşkali belirleyen polis, banka ödünde yaptıkları uygulamalar sonunda Yusuf A. ve Selman Ö.'yü tespit etti. Kendilerinin polis tarafından fark edildiğini anlayan iki zanlı banka önünden kaçmaya çalıştığı sırada polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlılar ile kullandıkları araçta inceleme yapan polis ekipleri dolandırılan iki emekliye ait bir milyar lira parayı ele geçirdi. Yapılan sorgulamada Yusuf A. suçlamaları kabul ederken, Selman Ö. ise suçlamaları reddetti.

Sorgularının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na çıkartılan iki zanlı savcılık tarafından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 20:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozcan IP: 195.93.102.xxx Tarih : 30.10.2005 17:50:55
Bayram oncesi bunlara c.. denir s yazik be 76 yasinda bir insana bu yapillirmi