3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

'Beyaz Mendil' operasyonu

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında sayıları artan dilencilere yönelik "Beyaz Mendil" operasyonu başlattı.

Çorum'a, il dışından gelen dilencilere yönelik Cuma namazından sonra başlatılan operasyonun ilk gününde 20'ye yakın dilenci yakalandı. Çorum Belediyesi Zabıta ekipleri, yakalanan dilencilerin çoğunun başka illerden gelerek Çorum'da dilendiklerinin tespit edildiği bildirildi. Dilencilerle mücadele amacıyla sivil ekipler oluşturan belediye, şehir dışından gelerek dilenmeye çalışan kişilere göz açtırmıyor.

Yapılan dilenci operasyonları ile ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, dilencilere karşı 2 adet sivil zabıta memuru, 1 araç ve 1 şoförün görevlendirilerek önlemlerin alındığını kaydetti. Dilencilere karşı daha etkili bir mücadele için sivil ekiplerin oluşturulduğunu ve sivil ekiplerin oluşturulması ile bu konuda daha olumlu sonuçlar alındığını belirten Kılıç, sivil ekiplerin dilencileri daha kolay yakaladıklarını söyledi.

Çorum'daki dilencilerin çoğunun gruplar halinde Çorum dışından geldiklerini ve organize olarak hareket ettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, "Bir kadını beş erkek dilendiriyor. Dilendirdikleri kadının tüm paralarını kendi aralarında bölüşüyorlar. Dilendirdikleri kadını bu kişiler sürekli olarak uzaktan takip ediyorlar. Zabıta ekiplerinin müdahalesi sırasında ekiplerimize karşı koyuyorlar" dedi.

Şehir dışından gelen dilencilerin Zabıta ekipleri tarafından yakalandıktan sonra otogardan tekrar memleketlerine gönderildiğini de söyleyen Hüseyin Kılıç, Çorum'da ikamet edip, dilencilik yapanların maddi durumları araştırıldıktan sonra durumu iyi olmayanların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bildirildiğini dile getirdi.

"DİLENCİLERİN ÇOĞU OKUR-YAZAR DEĞİL"

Özellikle okuma yazma bilmeyen çocuk, kadın ve yaşlı erkeklerin dilendirildiğini belirten Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, Ramazan ayı nedeniyle dilenciliği meslek edinenlerle mücadele ettiklerine dikkat çekti.

Kılıç, "Dilenciler genellikle çocuk, kadın ve yaşlı erkeklerden oluşuyor. Özellikle küçük kız çocukları zorla dilendiriliyor. Birkaç gün önce 9 yaşında bir kız çocuğu annesinin zoruyla dilendirilirken ekiplerimiz tarafından tespit edilerek yakalandı. Bu kız çocuğunun okuluna dönmesi için belediyemiz tarafından gerekli yazışmalar yapılarak Valilik Makamı'na gönderildi" diye konuştu.

Şehir dışından dilenmek amacıyla gruplar halinde Çorum'a gelen dilencilerle mücadele konusunda Çorum Belediyesi Zabıta Ekipleri'nin mücadelesinin tek başına yeterli olamayacağını söyleyen Kılıç, dilencilerin sadece köşe başlarında dilenmediklerini, sokakta gezerken gözüne kestirdikleri vatandaştan para istediklerini belirtti.

Halkın bu konuda duyarlı olmasını ve bu tür insanlara karşı müsamahakar davranmamalarını da isteyen Kılıç, "Dilencilerle mücadelede halkımızın yardımı da çok büyük önem taşımaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 15:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?