7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Diyanet'ten muhtara 'iftira' davası

Türk Diyanet Vakıf-Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Ünlü, mahalle muhtarı ve aynı zamanda cami dernek başkanı olan Hacı Poyraz'ın, Mimar Sinan Camii eski Hatibi Hasan Fındık hakkında iftira içeren suçlamalarının asılsız olduğunun belirlendiğini, muhtar hakkında 675 sayılı devlet memurları kanunun 25. maddesine göre işlem yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Mustafa Ünlü, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Hacı Poyraz'ın, Mimar Sinan Camii eski Hatibi Hasan Fındık hakkında çeşitli suçlamalarda bulunduğunu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca Çorum'a gönderilen müfettişlerin yaptığı araştırma ve incelemeler neticesinde Hatip Hasan Fındık'ın suçlamalarla ilgili herhangi bir kusurunun bulunmadığı, haksız yere suçlandığı ve iftira atıldığına karar verildiğini bildirdi.

Mustafa Ünlü, Teftiş Kurulu raporunda, 'Yapılan incelemelerde Hasan Fındık, hakkında asılsız iddialarda bulunan ve din görevlilerine müdahale eden onları rahatsız eden gerçekle ilgisi olmayan hayali iddialarla şikayet eden müşteki Hacı Poyraz hakkında 675 sayılı devlet memurları kanunun 25. maddesine göre işlem yapılması ve haksız iftiralara karşı personelin korunup kollanması uygun görülmüştür' denildiğini ifade etti.

4688 sayılı kanunla Türk Diyanet Vakıf Sen'in kurulduğunu hatırlatan Ünlü, "Sendikamız haksızlığa uğrayan din görevlilerinin haklarını korumak ve onlara atılan iftiralara karşı gereken müdahaleyi yapmak için gerekli işlemleri yapacaktır. Şimdi yasal süreç başlayacaktır. Din görevlimize haksız iftiralarda bulunan Muhtar Hacı Poyraz'ın cezalandırılmasını bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 10:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYDIN GÖÇER IP: 81.213.171.xxx Tarih : 15.02.2006 20:56:23
Ben Mustafa ÜNÜLÜ´yü 1989 tarihinden itibaren yakinen tanıyorum.Mustafa doğru dürüst ve ahlaklı bir insandır.kendisini böyle bir suçlama yapan muhtara yazıklar olsun.mutlaka ADALET tecelli edecektir.arkadaşın AYDIN GÖÇER.NOT Telefon nmaramı iletirseniz sevinirim.05447672278 RİCA EDİYORUM.