3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Huzur operasyonu

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, özellikle teravih namazı saatinde olası hırsızlık olaylarına karşı, Çorum Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler önlemleri üst düzeye çıkardı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kontrolleri arttırırken, eş zamanlı olarak düzenlenen "Huzur Operasyonu" ile de hırsızlık ve diğer suçlara yönelecek kişiler içinde önlemler alınıyor. Emniyet Müdürlüğü, her gün kentin merkez ve ilçelerinde eşzamanlı olarak huzur operasyonu düzenliyor. Polis, kentin giriş ve çıkışları, kahvehane, park ve bahçelerle internet kafelerde denetim yapıyor.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, Terörle Mücadele, Trafik Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Amirlikleri'nde görevli polislerin yaptığı uygulama, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, denetimler sayesinde huzurlu olduklarını kaydediyor.

Yapılan denetimler sonucunda çok sayıda araca para cezasının uygulanırken, şüpheli bulunan çok sayıda kişinin de GBT'si sorgulaması yapılarak şüpheli şahıslar adli mercilere teslim ediliyor.

Gerçekleştirilen uygulamaların amacının, halkın huzur ve güvenliğini korumak ve devamını tesis etmek olduğunu belirten Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Müdürü Adem Yücel, Çorum'un Türkiye'de en az olay olan ve en çok olay aydınlatılan iller arasına getirmek için her hafta belirli günlerde vatandaşların huzur ve güvenliği için uygulama yaptıklarını söyledi.

Ramazan ayında vatandaşların teravi namazında olduğu sırada hırsızlık olaylarına karşı önlemleri arttırdıklarını belirten Yüce, Uygulamaların amacının suçluları yakalamak ve suça meyilli kişileri de caydırmak olduğunu ifade etti.

Yücel, "Kentin huzurunu sağlamak amacıyla bundan sonrada uygulamalarımız aralıksız olarak devam edecektir. Halkın huzurunu bozmaya hiç kimseyi müsaade ettirmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2005 Pazar 13:37:09
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 21:57:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?