3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Öğretmenlerden, günlerinde eylem

Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi'ne üye bir grup öğretmen, ekonomik ve çalışma şartlarını protesto etmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tebeşir bırakma eylemi yaptı.

Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi'ne üye bir grup öğretmen, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tebeşir bırakma eylemi yaptı. Türk Eğitim-Sen Çorum Şubesi Başkanı Mahmut Alparslan, ilmin, aklın, aydınlığın kilometre taşı olan Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada öncü kuvvet rolü üslenen, Cumhuriyet'in bekçiliğini yapan öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının, Türkiye'de ne yazık ki hak ettikleri konuma ulaşamadığını savundu.

Alparslan, Atatürk'ün kabul ettiği gün olan 24 Kasım'ın 24. yılında maalesef Türkiye'de değişen bir şeyin olmadığını söyledi. Bugün kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü buruk bir şekilde geçireceklerini ifade eden Alparslan, "Ulu Önder Atatürk'ün başöğretmenliği kabul ettiği gün olan 24 Kasım'ın 24. yılında maalesef Türkiye'de değişen bir şey olmamıştır. Öğretmenlerimiz ekonomik ve özlük haklar açısından refaha kavuşmuş değillerdir'' dedi.

Yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de göreve yeni başlayan bir öğretmenin aldığı yıllık ücretin, Lüksemburg, İsviçre, Avusturya, Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde göreve yeni başlayan bir öğretmenin aldığı yıllık ücretten çok düşük olduğunu öne süren Alparslan, "Öğretmenlerin yıllık çalışma saatleri de ücretlerinin tam aksine OECD ülkelerinden fazladır. OECD ülkelerinde bir öğretmen ortalama bin 765 saat çalışırken Türkiye'de bin 840 saat çalışmaktadır. Yine OECD ülkelerinde bin öğrenci başına düşen öğretmen sayısı bakımından Türkiye bu ülkelerin çok gerisinde kalmıştır. Türkiye'deki öğretmenler, ekonomik haklar ve çalışma koşulları açısından dünyadaki meslektaşlarından çok daha kötü koşullarda yaşamaktadır" diye konuştu.

Alparslan, bir kısım çevrelerin Öğretmenler Günü'nü 'prosedür icabı' kutlandığını iddia ederek, "24 Kasım'ın ruhunu zedelememek, 24 Kasım'ın bayram havasında geçmesini sağlamak amacıyla tebeşir bırakma eylemini öğretmenler gününden bir gün önce yapan biz eğitimciler, artık 3 maymunun oynanmasını değil, taleplerimizin dikkate alınmasını ve tabir yerindeyse adam yerine konulmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öğretmenler daha sonra yanlarında getirdikleri tebeşirleri yere atarak, öğretmenlerin ekonomik ve çalışma şartlarının düzeltilmesini istedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 02:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?