2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Aile hekimliği sancılı başladı

Pilot bölge seçilen ve kısa bir süre önce uygulamaya konulan aile hekimliği uygulaması Çorum'da sancılı başladı.

Valilik Halk Günü Toplantısına katılan Çorum Özel Can Poliklinik çalışanları, aile hekimliği uygulanan illerde faaliyet gösteren özel polikliniklerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı kuruluşlar ile yapılan sözleşmelerin uyarı yapılmadan tek taraflı olarak fes edildiğini ve Emekli Sandığı, SSK ile Bağ-Kur'lu hastaların işlemlerinin yapılmadıklarını belirtilerek, uygulamanın düzeltilmemesi halinde özel polikliniklerin kapanacağını söylediler.

Can Poliklinik çalışanları adına konuşma yapan Can Poliklinik Müdürü Dr. Gülay Ayan Ünal, "Bizler Çorum ilinde ve ilçelerinde memur-emekli sandığı ve bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerine 1. basamak sağlık hizmeti veriyoruz. Çorum'da uygulamaya konulan Aile Hekimliği uygulaması nedeniyle Emekli Sandığı ve diğer Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı kuruluşların Özel polikliniklerle yapılan sözleşmeleri tek taraflı olarak fes edildi.

Özel Poliklinikler olarak bu kuruluşlarda çalışan hastalara işlem yapamadığımızdan dolayı iş yerlerimiz kapanma noktasına geldi. Bu sorun sadece Çorum'da değil, uygulamaya geçen tüm illerde görülmektedir. Özel polikliniklerin durumları düzeltilmeden uygulama devam etmesi halinde yüzlerce özel poliklinik kapanacak ve yüzlerce kişi işsiz kalacaktır. Biz pilot bölge seçilen ve uygulamaya konulan Çorum'da çalışanlar olarak sıkıntımızı aktarıyor ve sağlık bakanlığının konuya mutlaka bir çare bulunmasını istiyoruz" dedi.

Halk Günü toplantısına katılan Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu ise aile hekimliğinin Çorum'da uygulanması için Valilik olarak yoğun çaba gösterdiklerini, ancak uygulama sonrası çıkacak sıkıntılarında Sağlık Bakanlığı'nın çözüm bulması yönünde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 18:56:18
Güncelleme :24 Ocak 2008 Perşembe 19:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?