8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Halkın sağlığıyla oynuyorlar

Çorum Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan gıda kontrol hizmetleri aralıksız sürüyor. Satışa sunulan bütün gıda maddelerinin üretim izninin olması, üreticinin, üretim ve son kullanma tarihinin, içeriğinin belli olması ve bütün bu bilgilerin ürün etiketi üzerinde bulunması gerekiyor.

Duyarlı bir vatandaşın, etiketsiz olarak bir kasap dükkanının vitrininde satışa sunulan sucukları müdürlüğün 225 52 82 no'lu telefonuna ihbar etmesi üzerine yapılan denetimde, satışa hazır durumda olan 526 kangal sucuk belediye çöplüğünde imha edildi. İmha sırasında karşılaşılan manzara, Kontrol Şube Müdürü Fatma Çakır ve Gıda Kontrolörleri'ni hayrete düşürdü. Üretim izni olmayan, içerisinde etin görülmediği bu ürünlerin, kırmızıbiber veya boyayla renklendirilmiş, vıcık vıcık çamur kıvamında olduğu ifade edildi.

Para kazanma uğruna böyle bir ürünü piyasaya sunmanın nasıl bir vicdana sığdığını anlamadığını belirten Fatma Çakır, halkın üretim izni olmayan ne olduğu belli olmayan böyle ürünleri satın almaktan kaçınmalarının gerekli olduğunun altını çizerek bu tür ürünlerin satışa sunulduğunu görenlerin, üretiminin yapıldığı yerleri bilenlerin 225 52 82 no'lu telefona bildirmelerini rica etti. Son 1 ay içerisinde 26 adet işletmeye değişik gerekçelerle faaliyetten men, idari para cezası ve ürünlerin imhası şeklinde yasal işlemler uygulandığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 17:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?