7
Mayıs
2024
Salı
SAĞLIK

Sağlık ocaklarında hizmet kalitesi artacak

Çorum İl Sağlık Müdürü Dr. Fikret Purtul, Çorum'daki sağlık ocaklarının kalitesinin artırıldığını belirterek, hastaların hastanelerden önce bu merkezleri tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

AKP Çorum Merkez İlçe Başkanı Ünal Sarıoğlu'nun ziyareti esnasında Çorum'da sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Fikret Purtul, Türkiye'de özellikle son yıllarda sağlık alanında büyük reformlara imza atıldığını belirterek, hastanelerin birleştirilerek sağlık hizmetlerinin tek elden verilmeye başlandığını kaydetti.

Vatandaşlarına daha sağlıklı hizmet vermekle yükümlü olan devletin, Sosyal Güvenlik Yasası ile bir ilke imza attığını anlatan Fikret Purtul, 18 yaşına kadar bütün gençlerin sağlık güvencesine kavuşturulduğunu vurguladı.

Hastanelere gelen hastalara hekim seçme özgürlüğü getirildiğini anlatan Müdür Purtul, "Çorum İli olarak sağlıkta iyi bir yerdeyiz. Kalitemiz var. Tek sorunumuz personel yetersizliği.

Koruyucu sağlık hizmetleri standartlarını yakalamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, hastaneye gitmeden önce sağlık ocaklarımıza gitmeleri. Çünkü son dönemde sağlık ocaklarımızı da çok geliştirdik. Sağlık ocaklarımızın kalitesini artırdık" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 10:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?