2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Sungurlu'da anlamlı kampanya

Çorum'un Sungurlu ilçesinde kan bağış kampanyası düzenlendi.

Ankara Orta Anadolu Kan Merkezi ve Kızılay tarafından başlatılan kampanya, Sungurlu Belediyesi yemekhanesinde bir doktor ve 5 hemşire nezaretinde Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Ahmet Karacif ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan'ın kan vermesiyle start aldı.

Kaymakam Bilgin, Sungurlu'da kampanyaya büyük ilgi olduğunu belirterek, "Ben burada yeni göreve başladım. Öğrendiğime göre bu kampanya her sene oluyormuş ve amacına ulaşıyormuş. Gerçekten çok mutlu oldum. Kampanyaya katılan tüm
vatandaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Belediye Başkanı Karacif ise, kampanyaya destek verdiklerini, vatandaşlardan da tam destek gördüklerini söyleyerek, "İnşallah verdiğimiz kanlarla birçok hayatın kurtulmasına vesile oluruz. Kan merkezinden gelen arkadaşlara da kolaylıklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Ekibin başında bulunan Dr. Sibel Özkan, her yıl Sungurlu'ya geldiklerini ve hatırı sayılır derecede kan topladıklarını belirterek, "Her insan sağlık açısından senede bir kere kan vermelidir. Biz burada gerekli kontrolleri yaptıktan sonra kan alıyoruz ve aldıktan sonra da testlerine bakıyoruz. Kanın tek kaynağı insanlar. Bu nedenle ben bütün halkımızı kan vermeye davet ediyorum. Sungurlu'da kan bağışı kampanyası 15 Şubat Cuma gününe kadar belediye yemekhanesinde devam edecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 18:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?