3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

Çorum'a 400 yataklı hastane yapılacak

AKP Milletvekili Agah Kafkas, Çorum'a 400 yatak kapasiteli 50 trilyonluk hastane yapılacağını söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşerek değerlendirmelerde bulunduklarını anlatan Milletvekili Kafkas, sağlıkta yeni bir anlayış oluşturulduğunu, Fen Lisesi arkasındaki Tarım İl Müdürlüğüne ait 200 dönümlük arazinin devredilerek buraya 50 trilyonluk yatırım ile 400 yatak kapasiteli geliştirilebilir modern bir hastane yapılacağını açıkladı.

AKP Milletvekili Agah Kafkas, Çorum Devlet Hastanesi'nin 250 kapasiteli ek binasının tamamlanmasının ardından koğuş sisteminin kaldırılacağını da dile getirdi. Dünyanın hiçbir yerindeki hastanelerde koğuş sisteminin kalmadığına dikkat çeken Kafkas, Devlet Hastanesi'nde yeniden düzenlemeler yapılacağını vurguladı.

Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Doğum ve Çocuk Bakımevi ile Hasanpaşa Devlet Hastanesi'ne ek bina yapılmayacağını da belirten Milletvekili Kafkas, 400 yataklı yeni sağlık kompleksinin Çorum'un uzun süre ihtiyacını karşılayacak ölçüde olacağını da belirtti.

Kafkas, konuyla ilgili açıklamasını Laçin'de yaptıktan sonra akşam üzeri Çorum'dan geçerken uğrayan Tarım Bakanı Mehdi Eker'le buluştu. İl Başkanı Mehmet Karadağ ile birlikte Hancılar'da biraraya gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, soru üzerine, "Çorum'un sağlık hizmetlerinden yararlanması benim için çok önemli.

Çorum halkı adına sevgili dostum Sayın Kafkas ve Karadağ'ın talepleri tarafımdan değerlendirilecek, hayırla neticelendirilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 13:07:11
Güncelleme :22 Ağustos 2005 Pazartesi 14:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?