7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Çorum yümze havuzuna kavuşuyor

Çorum Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı, bu yılki yatırım programına alınarak ihaleye çıkıyor.

13 yılıdır yapımı yılan hikayesine dönen ve çürümeye terk edilen Çorum Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatının tamamlanması için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) harekete geçerek 2006 yılı yatırım programına aldı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından yapımına 1993 yılında başlanan, ancak ödenek sıkıntısı nedeniyle 2000 yılında yapımı durdurulan Çorum Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatının 2007 yılında tamamlanması planlanırken, AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, inşaatı, milli bir servetin çürümeye terk edilmesi olarak değerlendirdi.

İhaleyi kazanan firmanın 2000 yılında sözleşmeyi tek taraflı olarak feshettiğini hatırlatan Kafkas, "Müteahhit firmanın işi bırakmasıyla havuz inşaatına gönderilen ödenek de tamamen durdu. Dünya standartlarına uygun olarak yapılan yüzme havuzu, 50 metre uzunluk ve 25 metre ene sahip. Kulvarlarıyla 500 kişilik seyirci kapasitesi bulunan havuz inşaatı, bölgenin en büyük spor yatırımı olma özelliğini taşıyor" dedi.

Havuz inşaatının yanına bir de kongre merkezi yapılacağını bildiren Kafkas, bu 2 yatırımın tamamlanmasının ardından Çorum'un 2 alandaki eksikliklerinin de giderileceğini ifade etti. Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatının projesinde yanlışlık yapıldığı yönünde iddialara da değinen Kafkas, "Havuz, uluslararası standartlarda yapılacaktır.

Bu nedenle projede herhangi bir hata yapılması söz konusu olamaz. Tribünlere oturulduğu zaman havuzun görülmediği doğru, ancak daha havuzun tabanı doldurulmadı. Tabanda bir yükselme olacak. Bu işlemin ardından, tribünlerden bakıldığında havuz rahatlıkla görülebilecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 10:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?