2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

2 bin dikensiz böğürtlen ağacı dikilecek

Gümüşhane Gümüşsu Meyve Suyu Fabrikası Genel Müdürü Yüksel Demir, önümüzdeki yıl mart ayında 2 bin adet dikensiz böğürtlen ağacı dikiminin gerçekleştirileceğini söyledi.

Genel Müdür Demir, yaptığı açıklamada, böğürtlen suyuna Avrupa ve Amerika'dan büyük talep geldiğini belirtti. Demir, "İlimiz kırsalında bulunan böğürtlenlerin hepsi dikenli. Toplamada büyük güçlük çekiliyor.

Vatandaşlar ya toplamıyor, toplayanlar ise dikenleri nedeniyle kolay toplanılabilir dalları toplayıp bırakıyorlar. Bize gelen taleplerin başında ise böğürtlen suyu geliyor" dedi.

Dikensiz böğürtlen olup olmadığını araştırdıklarını söyleyen Demir, "Adana ilimizde dikensiz böğürtlen yetiştirildiğini tespit ettik.

Firma ile bağlantı kurduk ve önümüzdeki yıl için 2 bin adet sipariş yaptık. Mart ayına kadar dikilecek arsayı hazırlayıp, dikensiz böğürtleni de Gümüşhanemize getirmiş olacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 12:51:38
Güncelleme :11 Eylül 2005 Pazar 12:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet sadun ökten IP: 85.105.61.xxx Tarih : 9.01.2008 09:06:38

selam hocam insanlığa yapmış olduğunuz bu hizmetten dolayı sizi kutlarım.benimde küçük bir bahçem var dikensiz börtlen dikmek istiyorum 2 tane fidana nasıl sahip olabilirim.yardımlarınız için şimdiden tşk.