7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Orman köylüsü bu projeyle kalkınacak

Gümüşhane’de orman köylülerini kalkındırma projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Gümüşhane İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Orman Köylülerini Kalkındırma Projesi' çerçevesinde , orman köylüsünün sosyal ve ekonomik yönden kalkınmalarına katkıda bulunmak ve ormanlar üzerine olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi projesi uygulanmasında 2007 yılında 169 aileye güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi projesi uygulandı.

Ayrıca Ferdi Krediler Çalışma Programı çerçevesinde Gümüşhane ili Orman Köylerine, köylülerin talepleri de göz önüne alınarak yapılan çalışma programı kapsamında 20 aileye (her aileye 30 koyun, 1 koç) süt koyunculuğu, projesi uygulandı. Projelerin uygulanması için 400 bin YTL harcandı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 11:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tacettin keskin IP: 85.104.188.xxx Tarih : 28.12.2007 22:32:01

bu yalan haberleri neden yayınlıyorsunuz bilmiyorum nerde bu haberlerin gerçegi.hani orman köylüsüne verilen koyunlar nerde.arılar inekler nerde.yalan yalan yalan.sadece malı mülkü durumu iyi olana biraz daha para veriyorlar bu gerçek.yoksa yoksula fakire öyle bir yardım. yok takip eden yok.bu bölgede kullanılmak için ankaradan gönderilen para banka müdürlerinin il encümenlerinin ilçe encümenlerinin dedigi dogrultuda partizanca dagıtılıyor.yalan diyen varsa çıksın ortaya.