5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Kalifiye eleman sıkıntısı

Gümüşhane İl İstihdam Kurulu Vali Veysel Dalmaz’ın başkanlığında toplandı. 

İstihdam kurulu toplantısına Vali Veysel Dalmaz, ilk kez başkanlık yaptı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İş Kur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) İsmail Akçay ve kurul üyeleri katıldı. 

Toplantının açış konuşmasını yapan İş Kur Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, işsizliğin ülkenin kronik bir sorunu olduğunu belirterek” 2006 yılında kurumumuza 460 kişi is istemiyle başvurmuş ve halen bin 588 kişi issiz olarak kayıtlıdır. 14 kişiye kamu, 84 özel sektör olmak üzere toplam 98 kişiye iş imkanı sağlanmıştır. Yine aynı dönem içerisinde 17 özürlü ve 10 eski hüküm iş sahibi olmuştur. 2006 yılında 58 kişiye işsizlik ödeneği bağlanmış, daha önceki dönemden ödenen işsizlik ödenekleriyle beraber toplam 191 bin 762 YTL ödeme yapılmıştır. İl İstihdam Kurulu her yıl eylül ayında genel bir toplantı düzenlenmektedir” dedi. 

Vali Veysel Dalmaz da konuşmasında şunları söyledi: “İşsizlik ilimizde başka illerdeki gibi fazla değil. Bu konuda fazla bir şikayetimiz yok. Bizim asıl şikayetimiz, köylerimiz kuş uçmaz kervan geçmez yerlere dönmüş vaziyettedir. Onun için yatırımcılara kulağımızı açıyoruz ve gelin doğduğunuz memlekete yatırım yapın aş olun, iş olun diyoruz. Onlar da buraya iş kurmak amacıyla geldikleri zaman burada çalışacak kalifiye eleman bulamıyorlar. Şu an ilimizde iş arayanların sayısı bin 588 kişi. Bu sayı Gümüşhane için çok büyük bir rakam değil. Ama görüyoruz ki bu bin 588 kişinin tamamı vasıfsız işçi, yanı hiçbir bildiği bir şey yok. Önemli olan bunları vasıflı hale getirerek işgücü piyasasına arz etmektir. Bizim asıl amacımız budur. Bunu yapmak için de önce sektörsel alanları belirlemek gerekiyor. Hizmet sektörü de bu konuda çok önemlidir. İlimizde birkaç tane de olsa turistik işletmeler var onlarda kalifiye eleman konusunda sıkıntıları var. İşletmeler bu anlamda kapanmayla yüz yüze kalıyor. İşyeri sahibi kendini bu konuda sorgulaması ve bu sektörde çalışanlar kendilerini geliştirmeleri gerekiyor”.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 17:17:06
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 12:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?