2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

50 aileye 25'er koyun dağıtıldı

Gümüşhane'nin Torul İlçesi Kaymakamlığı ve Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında ilçeye bağlı Gümüştuğ Köyü'nde 50 aileye 25'er koyun ve 1'er adet damızlık koç, düzenlenen törenle dağıtıldı. Törene Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, AK Parti Milletvekilleri Sabri Varan, Temel Yılmaz, Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, zaman kaybetmeden eksiklerin plan ve proje kapsamında giderilmeye çalışıldığını, dağıtılan koyunlarla köylünün refah düzeyinin yükseleceğini ifade etti. AK Parti Milletvekili Sabri Varan, hayvancılığı desteklemek amacıyla Gümüşhane'ye aktarılan ödeneğin 20 trilyon lira olduğunu söyledi.

Milletvekili Temel Yılmaz ise eski karanlık günlerin geride kaldığını, dağların ardını artık görür duruma geldiklerini belirterek, "Geçmişteki kooperatif kurdum deyip parayı alarak Bursa'da villa yapma devri sona erdi" diye konuştu.
Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir ise 80 hane ve 250 nüfuslu Gümüştuğ Köyü'nün ilçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunduğunu, mahrumiyet içerisinde bir köy olması nedeniyle proje uygulamasını Gümüştuğ'dan başlattıklarını söyledi.

Gümüşhane Tarım İl Müdürü Ertekin Çolak, Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında 50 aileye 25'er koyun ve 1'er koç dağıtımı gerçekleştirdiklerini, projenin maliyetinin ise 1 trilyon 300 milyar lira olduğunu söyledi.
Törende daha sonra 50 aileye hayvanların teslimi yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 15:54:08
Güncelleme :16 Eylül 2005 Cuma 15:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?