2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Alabalık 1 trilyon getirdi

Tarım Müdürlüğü tarafından sağlanan mali destekle birlikte Gümüşhane'de sayıları 40'a çıkan alabalık tesislerinde üretilen 95 ton civarındaki balık satışından 1 trilyon lira gelir sağlandığı belirtildi.

Yem fiyatlarının pahalı olması sebebiyle kapasitenin altında üretim yapmak zorunda kaldıklarını belirten işletme sahiplerinden İsmail Ergün, bundan dolayı istedikleri düzeyde üretim yapamadıklarını söyledi.

Yol problemlerinin de çözüm beklediğini ifade eden Ergün, "Tesislerimiz çoğunlukla il ve ilçe merkezlerine uzak. Böyle de yapmak zorundayız. Zira alabalık temiz ve soğuk suyu seviyor. Bu nedenle tesislerimizi il ve ilçe merkezlerine 30-40 kilometre uzağa kurunca karşımıza bu kez de yol sorunu çıkıyor" dedi.

Tesislere olan yol meselesinin çözüme kavuşturulması halinde tam kapasite olmasa en azından talepleri karşılayacak düzeye gelebileceklerini kaydeden üretici İsmail Ergün, "Son aylarda ortaya çıkan kuş gribi sebebiyle balığa talep de arttı

Bu nedenle il ve ilçe merkezlerine tesislerimizden balık sevk etmek zorunda kaldık. Tek isteğimiz alabalık çiftliklerine giden yolların daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasıdır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2005 Cuma 11:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
güneri kadirbeyoğlu IP: 85.98.185.xxx Tarih : 8.11.2005 23:43:59
bu tesisi çalıştıran İSMAİL E TEŞEKKÜR EDER, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERIM.YAPIMINA KATKIDA BULUNANLARI TEBRİK EDİYORUM.DOĞA DSTU VE HAVUZLARINDAKİ BALIKLARLA ADETA ARKADAŞ OLMUŞ İSMAİL İN DİLE GETİRDİĞİ YOL SORUNUNADA İLGİLİ KURUMLARIMIZIN ÇÖZECEĞİNEİNANIYORUM.MUZAFFER BEYE DE SELAMLARIMI SUNARIM.