5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Altın çıkarma çalışmaları

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Mastra Proje Müdürü Vedat Oygür, kamuoyunda oluşan bazı varsayımlar üzerine yaptığı açıklamada, altının Gümüşhane'nin zenginlik kaynağı olduğunu söyledi.

Madencilik bilim ve teknolojisini kendi düşüncelerine göre yorumlamak isteyenlerin olduğunu hatırlatan Oygür, altın madenciliği konusunda somut gerçekler doğrultusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Koza Altın İşletmeler A.Ş. sermayesinin tamamının Türk olduğunu belirten Mastra Proje Müdürü Vedat Oygür, "Gerekli açıklamalar İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından yapılmıştır. Mastra Altın Madeni'nin ruhsatı 1990 yılında alınmıştır. Ovacık'ta olduğu gibi Gümüşhane'de de çevre tedbirleri aynen alınacak ve aynı çevre yöntemi uygulanacaktır. Bu tedbirler sayesinde Gümüşhane'nin ne suyu ne toprağı ne havası kirlenecektir ne de insanlarının sağlığı bozulacaktır. Bunun en iyi örneği 5 yıldır Ovacık'ta yaptığımız çalışmadır" dedi.

Oygür, altın kazanıldıktan sonra tesisten çıkan atık arıtmadan geçirilerek sızdırmaz olarak inşa edilen atık deposunda depolanacağını vurguladı. Oygür, "Tesis, sadece ilgili bakanlıklarımız tarafından değil Avrupa Birliği'nin (AB) ilgili kurumları tarafından denetlenmektedir. Gümüşhane'de tesis çalışarak altın külçeler dökülecek, yöredeki tarım faaliyetleri hiçbir zarara uğramadan aynen devam edecektir. Yani, iddia edildiği gibi Gümüşhane'nin herhangi bir kaybı olmayacaktır. Gümüşhane, tarımdan elde ettiği gelirin üzerine altın üretiminden gelen kat be kat fazla zenginliği de katmış olacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 19:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?