5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Altın mayısta çıkarılacak

Gümüşhane'de 2 yıldır altın arama çalışmalarını sürdüren Koza Madencilik Şirketi'nin, Demirkaynak Köyü sınırları içerisinde bulunan Mastıra bölgesinde altın madeni sondaj çalışmalarında incelemelerde bulunan Vali Veysel Dalmaz, Mastıra Proje Müdürü Vedat Oygür'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Maden işçilerinin kullandığı kıyafetleri giyerek açılan 950 metre uzunluğundaki galeriye şirket yetkilileriyle girerek sondaj çalışmalarını da inceleyen Vali Dalmaz, "Gümüşhane'de toprak üzerinde bulunan örtü artık kalkıyor" dedi.

Koza Madencilik Mastıra Proje Müdürü Vedat Oygür, ilk altın cevherinin mayıs ayında çıkarılacağını belirtti. Oygür, "Tespit ettiğimiz maden cevheri 1 milyon ton civarındadır. Ancak bu miktar artabilir de. Zira sondaj çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Çıkarılan maden cevherinin Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) nakledileceğini ifade eden Oygür, "Gelecek yıl OSB'ye kuracağımız altın işleme fabrikasıyla 1 ton cevherden yaklaşık 12 gram saf altın elde edeceğiz ve bu fabrikamızda yaklaşık 400 kişi istihdam edilecek" şekline konuştu.

600 İŞSİZE İŞ İMKANI

Gümüşhane'nin yer altı kaynakları bakımından çok zengin bir il olduğunu, Osmanlı İmparatorluğu döneminde gümüş sikkelerin Gümüşhane'de çıkarılan gümüş madeninden yapıldığını hatırlatan Vali Veysel Dalmaz da şunları söyledi:

"Bu da ilimizin yer altı zenginliklerini ortaya koyuyor. Gerek Koza Madencilik gerekse Güven Mermercilik tarafından sürdürülen çalışmalar önümüzdeki birkaç ay içerisinde toprak üstüne çıkacak. Koza Madencilik şirketinin istihdam edeceği 400 kişi yanında Güven Mermercilik şirketinin de 200 kişi istihdam edecek olması ilimizdeki işsizlik sorununa büyük bir katkı sağlayacaktır. Tüm bu gelişmeler ilin valisi olarak beni çok mutlu etti. Valilik olarak Gümüşhane'ye yatırım yapacak olan işadamlarına gereken her türlü kolaylığı sağlayacağız. Her zaman ve her yerde bir araya geldiğimiz işadamlarını ilimize yatırım yapmaya davet ettik. Onlara her türlü kolaylığı sağlayacağımız sözünü verdik. Gerek Koza Madencilik şirketi gerekse Güven Mermercilik şirketine ilimize gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum."

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 13:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim altay IP: 195.142.247.xxx Tarih : 29.03.2007 11:59:20
2006 da iş başvurumda guvenlik tecrübeye sahıp olmama rağmen torpille personel alıp bana da saçma sapan bır malzeret gösterdiniz.yaptığınızın ticari ahlağa yakışmadı.hayrettin bey birgün ALLAH tan ....neyse