3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Belediyeler birliği kuruluyor

Gümüşhane'de, Belediyeler Birliği'nin kurulması için ilk adımın atıldığı bildirildi. Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım, birlik için hazırlanan tüzüğün incelenmesi için Mahalli İdareler Müdürlüğü'ne gönderildiğini belirterek, kurulacak Belediyeler Birliği ile Gümüşhane çöpünün toplanacağı alan için Gümüşhane Belediye Başkanlığı ile işbirliği halinde olduklarını söyledi.

Gümüşhane'de çöp sorununu çözmek için girişimlerin sürdüğünü ifade eden Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım, çöp sorununu çözüme kavuşturan Sivas ilinde incelemelerde bulunduğunu belirtti.

Yıldırım, "Aynı şekilde kurulacak olan belediyeler birliğiyle birlikte ilimizdeki çöp sorununu da çözebileceğiz. Sivas Belediyesi belirlediği çöp depolama tesislerine ilçelerinin çöplerini konteynırlarla taşıyor. Bizler de ilk olarak çöp depolama tesisinin alımı konusunda ileri sürülen görüşleri değerlendiriyoruz. Belediye Başkanlığımız bu konuda çok duyarlı. Maden Tetkik Arama ve çok sayıda sivil toplum örgütlerinin çöp depolama tesis hakkında birleştikleri nokta Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki sanayi sitesinin yanında bulunan boş arazi. Bu konuda belediyemizin olumlu görüşü var" dedi.

İlk planda Belediyeler Birliği'nin kurulması gerektiğini belirten Çevre ve Orman Müdürü Yıldırım, "Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından incelenen tüzük Valimizin onayına sunulacak. Daha sonra Bakanlar Kurulu tarafından verilecek karardan sonra Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte ilimizde Belediyeler Birliği kurulmuş olacak. Birlik oluşumundan sonra ilk olarak ilin çöp sorununu çözüme kavuşturmak olacaktır. Kürtün, Özkürtün ve Torul ilçelerimiz için bir, Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimiz için de bir olmak üzere iki konteynır ile bu çöpler kurulacak olan çöp depolama tesisine taşınacaktır. Sivas ilimiz bunun çok güzel gerçekleştirdi. Bu uygulamanın da en kısa zamanda ilimizde hayata geçeceğini umuyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 13:36:05
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 13:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?