3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Buğday üreticisini çileden çıkardılar

Gümüşhane'nin Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerinde buğday hasadının başlaması ile birlikte özel sektörün kilo başına verdiği 280 bin TL üreticilerin tepkisine yol açtı.

Hasat mevsiminin başlamasıyla hayal kırıklığı yaşadıklarını söyleyen üreticiler, 1 kilo buğdayın kendilerine maliyetinin en az 500 bin TL olduğunu ileri sürdü. Üreticiler, "Özel sektör ise 280 bin TL veriyor. Devlet bizi özel sektörün eline bıraktı. Bu fiyata buğday verilir mi?" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Biçer-döver, tırpan ve patos ile hasadı sürdürdüklerini belirten üreticiler, "Bu yıl hava şartları da iyi gitti. Ancak, hasat ile birlikte özel sektörün verdiği fiyat bizlerde hayal kırıklığı meydana getirdi. Bir yıllık emeğimize ve masraflarımıza yazık. 280 bin TL'ye buğdayın verildiği nerede görülmüştür?" dedi.

Ellerindeki buğdayı bu fiyatla satmayacaklarını kaydeden çiftçiler, "Varsın ambarlarda çürüsün. Hayvanlarımıza yem yaparız. Devletin tarımı desteklemesi gerekirken, bizleri ucuz emek peşinde olan özel sektörle baş başa bıraktı.

Durum böyle gider, bizlere devlet destek çıkmazsa gelecek yıl ancak kendi ihtiyacımız kadar ekin ekmekten başka yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2005 Pazar 12:17:49
Güncelleme :21 Ağustos 2005 Pazar 12:25:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SALYAZILI SELÇUK IP: 212.175.179.xxx Tarih : 15.09.2005 11:04:08
Eeee arkadaşlar üç yıl süre istemişti hükümetimiz.Üç yıl bekledik ve bunun mükafatını böylece aldık.Daha ne bekliyordunuz. Ekonomi iyiken ve enflasyon bu kadar düşük iken buğday fiyatlarının böyle olması çok komik değilmi.Allah tan ekomomi kötü değildi ve enflosyon yüksek değildi.Yoksa buğdayın taban fiyatı 350 bin TL olabilirdi.Belkide daha fazla bilmem anlatabildimmi.Eeeeee artık uyumayınız lütfen.