2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Elmalar dalda kaldı

Gümüşhane'de bu yıl da elma üreticilerinde fiyat şoku yaşanıyor. Düşük fiyata tepki gösteren çok sayıda üretici, özel sektörün verdiği 20-30 YKr'a tepki göstererek elmaları dalda bıraktı. Yaprağını döken elma ağaçlarında kalan meyveler ise ilginç bir görüntü ortaya çıkardı.

Hava sıcaklığının bu yıl normal gitmesi nedeniyle ürünün bol olduğu Gümüşhane'de devletin taban fiyat belirlememesinden dolayı geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de üreticiler zor durumda kaldı. Üreticiler, "Bu fiyata elma mı verilir? Varsın dalda kalsın, döküldüğü zaman toplar hayvanlarımıza yediririz" diyerek tepki gösteriyor.

Gümüşhane'de 40'a yakın elma çeşidi ürettiklerini ve ilin adının elma ile özdeşleştiğini belirten üreticiler, "Bu yıl havalar iyi gitti. Ürünümüzün yüzümüzü güldüreceğini tahmin ederek devletin, çay, fındık, pamuk ve şeker pancarında olduğu gibi taban fiyat belirlemesini istemiştik. Ancak, kulak asan olmadı. Geçen yıllarda olduğu gibi yine özel sektörün insafına bırakıldık. Verilen fiyat çok düşük. Kendimize yetecek olanı topladık, diğerini dalda bıraktık. Döküldüğünde toplar bizler de hayvanlarımıza yediririz" sözleriyle tepkilerini ortaya koydu.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 14:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?