5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

'Fabrika bacaları tütecek'

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, atıl durumda bulunan Kale Kireç, Arzular Çimento ve Kelkit Kibrit fabrikalarını yeniden üretime geçirmek için işadamlarıyla görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Makamında gazetecilerle yaptığı sohbette çalışmaları hakkında detaylı bilgi veren Vali Veysel Dalmaz, 1999 yılında özelleştirilen merkez ilçeye bağlı Kale Köyü'ndeki kireç fabrikasına Tokatlı bir işadamının talip olduğunu bildirdi.

Vali Dalmaz, "İlimizde Kale Kireç Fabrikası ile birlikte Arzular Beldesi'ndeki çimento ve Kelkit İlçesi'ndeki Kibrit Fabrikası ne yazık ki atıl durumdadır. İlin valisi olarak, bu 3 fabrikamızı yeniden hayata geçirmek için girişimlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Kale Kireç Fabrikası'nın 1999 yılında yapılan özelleştirmeye rağmen bir türlü üretime geçemediğini belirten Dalmaz, "Bu fabrikamız gibi yörede bu sektörde faaliyet gösteren fabrika yok denecek kadar az. Yılda 35 bin ton üretim kapasitesine sahip fabrikamızı yeniden hayata geçirerek il ekonomisine kazandırmak istiyoruz. Tokatlı işadamının teklifini olumlu karşıladık. Görüşmelerimiz sürecek" diye konuştu.

Kale Kireç Fabrikası gibi Arzular Beldesi'ndeki çimento fabrikasının da atıl durumda olduğunu hatırlatan Dalmaz şunları söyledi:

"Bu fabrikamıza Uzan Grubu'nun elindeyken Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konuldu. TMSF yetkilileriyle yaptığım görüşmede ihale sürecinin hızlandırılmasını istedim. Fabrika için yurt dışında çalışan bir hemşehrimizin ciddi teklifi var. Fabrikaya talipli olduklarını bana bizzat ilettiler."

Kelkit Kibrit Fabrikası'nın da milyarlarca lira değerindeki makinelerle 2 yıldır atıl durumda olduğunu ifade eden Veysel Dalmaz, fabrikanın tekstil sektörüne kazandırılması için işadamlarıyla görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi. Vali Dalmaz, "Her 3 fabrikamızı hem il hem de ülke ekonomisine kazandırmak için yoğun çaba içindeyiz.

Geçmişte bacaları tüten, sanayi tesisleri bulunan bu güzide fabrikalarımızı yeniden hayata geçirmek ve işsiz insanlarımıza imkan sağlamak istiyoruz. Bugüne kadar yaptığım görüşmelerden olumlu cevaplar aldım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2006 Cumartesi 14:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 81.213.54.xxx Tarih : 30.01.2006 22:19:18
iyi günler; Say1n Valimizin dileklerine kat1lmak isteriz.Ancak fabrika bacas1 tüttürmek için özel sektör kafas1 ile düsünmek gerekir.il merkezinde bulunan fmevcut fabrikalar rantabl degilki bu 3 fabrikada baca tütsün.Bir de il deki Siyasetçiler kendileri ile kavgay1 b1raks1nda memur saga sola yollamaktan elleri olsada Say1n Vali Beye bu konuda yard1mc1 olmalar1n1 beklerim.